Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. December 04. 09:05, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

DK: Elég a kisemberek szorongatásából!

DK: Elég a kisemberek szorongatásából!

A Demokratikus Koalíció Veszprém megye 4. számú választókerülete a bevezetendő új adócsomagra reagált közleményében.

A szervezet elismeri, hogy szükség van adóbevételekre, de a meglévő adóalanyokat tovább terhelni nem, illetve új adónemeket behozni nem szabad, helyette bővíteni kell az adózók körét. - Az emberek többségének, a kisembereknek az anyagi helyzete nem bírja már el. Ne szorítsák meg mégjobban a kisembereket! A DK helyi szervezete igazságtalan, aránytalan és felesleges adónemnek tartja a kommunális adót. A törvény felső határnak 28.500 Ft/ingatlant határoz meg, Pápán ez 15.000 Ft lesz. Vegyünk például egy pápai „úrinegyedben” lévő több-milliós házat, és mondjuk egy pápai Igalon lévő lakást, amelyekben lakók egyformán 15.000 Ft-ot fognak adózni. Ez igazságtalan - áll a közleményben.

A telekadó kapcsán is ír a DK. - Aki építkezik, azt támogatni kell, nem adóztatni. Az adótól nem fog előbb építkezni, hanem akkor, ha a forrás összejött. Az adó növeli az építkezők terheit, növeli a telekárat. A spekulációs célú telket kell adóztatni, - ha valaki spekulációs célból vesz és elad építési telket, azt kell megadóztatni - fogalmaz a közlemény.

A DK szerint gyenge a pápai gazdaság, ezért támogatni kellene a vállalkozásokat - mint ahogy azt a Fidesz ígérte - nem pedig növelni az adóterheket. Véleményük szerint az építményadó is igazságtalan és aránytalan. - Mindenütt, ahol vállalkozásokat akarnak odahozni, adókedvezményt adnak. Itt adót növelnek, ami nem vonzza a tőkét, nem ösztönöz bővítésre. A fogyasztás adóztatása igazságosabb! Az ingatlan adóztatása nem ösztönöz építkezésre, felhalmozásra, hanem az anyagi javak pazarló felhasználását indukálja. Az építés, a beruházás a jövő letéteményese - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.