Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Március 14. 13:41, csütörtök | Helyi

DK: A kormány szociálpolitikája nem lehet sikeres

DK: A kormány szociálpolitikája nem lehet sikeres

Pápán járt a Szűcs Erika országgyűlési képviselő. A politikus felkereste a pápai munkaügyi központot, a családsegítő és gyermekjóléti szolgálatot és a dákai fogyatékosok intézetét. Sajtótájékoztatón értékelte a látottakat.

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, a második Gyurcsány-kormány szociális és munkaügyi minisztere szerint soha nem volt még ennyire egyértelmű, hogy hatékony és eredményes szociálpolitika tisztességes és fejlődő gazdaság nélkül nem lehetséges. - Egyre jobban látszik, hogy a gazdaság stagnálása, visszaesése kiélez jó néhány szociális problémát. Mint mondta, Pápán is vannak erre utaló jelek. Ilyen például az, hogy Pápa térségében a 400-at is meghaladja azoknak a száma, akik több mint egy éve vannak álláskeresőként regisztrálva, azaz nem találnak munkát.

A politikus a Pápai Hús 1913 Kft. önkormányzati tulajdonszerzésével kapcsolatban elmondta, hogy gyár újbóli bajba kerülése a kormány mezőgazdasági politikájának a hibája. - Ha ebben nem lesz változás, akkor a magyar húsipar megmentése 2014 nyaráig fog tartani - fogalmazott.

Kerecsényi Zoltán a párt helyi elnök elmondta, hazafias kötelesség a demokratikus összefogás. - Azért fogalmazok így, mert a baloldal összefogása önmagában nem lesz elég a kormány leváltására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.