Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Augusztus 27. 15:42, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

DK: A kormány hergeli a lakosságot a menekültek ellen

DK: A kormány hergeli a lakosságot a menekültek ellen

Kerecsényi Zoltán sajtótájékoztatón értékelte a nyár legfontosabb helyi és országos történéseit. Emberségben való összetartást vár a nemzettől.

A Gyurcsány Ferenc elnökölte párt helyi vezetője elmondta, a nyári melegben sem volt tétlen a DK vezetése, 14 munkacsoporttal, 200 szakértő támogatásával készül a párt programjának összeállítására.

Kerecsényi Zoltán a helyi történések közül kiemelte és üdvözölte a nyáron megkezdett járdaépítéseket. -Régóta várt, jelentős és példás beruházásnak tartom, s ha lesz – márpedig úgy néz ki, hogy lesz - folytatása ennek, azt képviselőként én is támogatni fogom. Ennek a beruházás-sorozatnak mindenféle pártállástól függetlenül, - elsősorban pápaiként örülni kell! Ez a polgárok, mindnyájunk összkomfort érzetét szolgálja - fogalmazott az önkormányzati képviselő.

Az országos témákhoz visszatérve Kerecsényi Zoltán nem hagyta szó nélkül a menekülthelyzet hazai kezelését. - Egyre erősebb lett az idegengyűlölet, egyre több lett a szélsőjobbos szólam. Szinte napról-napra azt tapasztalni, hogy egyre többen vannak azok, akik már nemcsak a menekülteket gyűlölik, hanem azokat is, akik nem gyűlölik őket. A rosszul kezelt helyzet, a szított indulatok előbb-utóbb komoly következményekkel járhatnak - figyelmeztetett a politikus, aki szerint a menekültügyetaz Európai Unió és az Egyesült Államok szoros együttműködésével lehet csak megoldani.

A Demokratikus Koalíció helyi elnöke elmondta, pártja Veszprém megyei szervezetei közös összejövetelt tartanak a mai nap délutánján, ahol fehér asztal mellett értékelik az MSZP-ből való kiválásuk óta eltelt öt esztendőt. -Sok minden történt ebben az elmúlt öt esztendőben. Az elmúlt években a magyar emberek azt érezték, hogy a gazdaság rosszabbul teljesített, gyengült a forint, az államadósság rekordra nőtt, félmillió magyar menekült el a rendszer elől, s a statisztikák szerint négymillió szegény él Magyarországon - mondta Kerecsényi Zoltán.

A sajtótájékoztatón kiderült, a DK helyi szervezete fotópályázatot hirdet: Mit jelent ma a szabadság? - címmel, melyre várják a pályamunkákat a dkppapa@gmail.com címre, október 6-ig. A legjobb alkotásokat fali- és kártyanaptárakat díszítenek majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék