Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Október 12. 16:53, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

DK: A Gyurcsány kormány épülő köveket hagyott hátra Pápán

DK: A Gyurcsány kormány épülő köveket hagyott hátra Pápán

Baracskai József, a párt országgyűlési képviselője járt városunkban. Kerecsényi Zoltánnal közös sajtótájékoztatóján aktuálpolitikai kérdéseket boncolgatott.

A sajtótájékoztatón Baracskai József országgyűlési képviselő és Zalaszentgrót polgármestere elmondta, a pápai Fő téren zajló munkálatok is bizonyítják, hogy a "Gyurcsány kormány nem romokat hagyott itt, hanem épülő köveket" - utalva arra, hogy az előző ciklusban döntöttek a most zajló fejlesztésekről.

A Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtéssel tiltakozik a bevezetendő választási regisztráció ellen. - Ez egy olyan antidemokratikus lépés, amellyel a Fidesz a totális hatalmat akarja kiépíteni - fogalmazott Baracskai József. A politikus szerint nem lehet elvenni a szavazás lehetőségét azoktól sem, akik az utolsó pillanatban döntenek voksolási szándékukról.

Baracskai József a járási központok kialakításával kapcsolatban nagyfokú bizonytalanságot lát polgármesterként. Szerinte a két és fél hónap múlva bevezetendő új rendszer kidolgozatlan, csakúgy, mint a kórházi és közoktatási intézmények államosítása. - Egy Pápa nagyságú településen a polgármesteri hivatalban dolgozók létszáma jócskán le fog csökkenni. Mindazok a köztisztviselők, akik utcára kerülni, nem tudjuk, hogy milyen megélhetésben bízhatnak - mondta el a politikus.

Baracskai József szerint az ellenzék közös felelőssége az "Orbán rezsim" leváltása, ezért együttműködésre szólít fel.

Kerecsényi Zoltán, a párt helyi koordinátora a tájékoztatón elmondta, hogy az idei év végéig folytatják a "Pápai Agora" elnevezésű kitelepülésüket. Hozzátette, hogy kitelepüléseik alkalmával várják az emberek által megunt ruhákat, tartós élelmiszereket, melyeket az őket megkereső rászorulóknak juttatnak el.

A DK országgyűlési képviselője részt vesz a helyi szervezet mai kitelepülésén, valamint választókerületi tanácskozásán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.