Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. November 21. 14:21, kedd | PR
Forrás: (x)

Djokovics tizenegyedszer? Januárban jön a 2024-es Australian Open!

Djokovics tizenegyedszer? Januárban jön a 2024-es Australian Open!

A profi teniszezők 2023-as szezonjának érdemi része véget ért, így előre lehet tekinteni a 2024-es évre.

Ahogy az lenni szokott, az első igazán nagy torna az Australian Open lesz Melbourne-ben, amelyen a szerb szupersztár, Novak Djokovics tizenegyedik alkalommal igyekszik majd elnyerni a serleget. Mit lehet tudni az esztendő első Grand Slam-tornájáról?

Új év, új verseny – ismét januárban

Aki kicsit is követi az élő tenisz eredmények alakulását, az pontosan tudja, hogy az esztendő első Grand Slam-tornája mindig az Australian Open. A melbourne-i versengés 2024-ben már január 8-án elkezdődik az első körös selejtezők meccseivel, majd január 14-én rajtol el a főtáblák mezőnye, ekkor hivatalosan is kezdetét veszi az újévben a csúcstenisz időszaka. A verseny szervezői három hét lenyűgöző teniszt ígérnek a január 28-án, vasárnap esedékes, rendezvényzáró férfi döntő előtti időszakra, és látva az utóbbi évek tendenciáját, valóban a legjobbak lesznek majd ott a kemény pályás versengésen.

A Melbourne Park területén a már említett selejtezők január 11-én, csütörtökön érnek véget, akkor alakul ki a főtábla végleges névsora és párosítása a férfiaknál és a nőknél egyaránt. Ezekben a napokban azonban már a legnagyobb ászok is pályára lépnek, igaz, még csak edzőmérkőzéseket, a közönség számára nyilvános gyakorlásokat tartanak minden nap 12 és 16 óra között a Rod Laver Arénában. Emellett jótékonysági összecsapásokra is lehet számítani, itt a sportolók azért teniszeznek, hogy pénzt gyűjtsenek a szívükhöz közel álló célokra. Akinek a tétmeccsekre nem jut jegy, az ezeken az alkalmakon is megnézheti a teniszsport állócsillagait. Január 14-én, vasárnap kezdődik majd az Australian Open főtáblája – ez egyébként az első vasárnapi rajt a torna történetében.

Menetrend, Djokovics

Az egyeseknél az első kör három napig tart, azaz január 16-án ér véget, 17-én már a második fordulós meccsek következnek. Szintén január 16-án, kedden rajtolnak a férfi és a női páros versenyei, míg 18-án veszi kezdetét a vegyes párosok, 20-án pedig a juniorok küzdelme. Az utolsó héten olyan különlegességekkel is készülnek a szervezők, mint például az ausztrál nyílt kerekesszékes bajnokság. Bár a férfiak fináléját január 28-án, vasárnap rendezik, amit egyébként a női páros döntő előz meg, a döntők napjának 27-e, szombat számít, hiszen ekkor lesz a női egyes fináléja, valamint a junior egyes és a férfi páros döntője is. 2023-ban már a Covid-járvány előtti szintet hozta a szurkolók száma, meghaladva a 900 ezret, és mivel átlagosan hét százalékkal nő évről évre a jegyvásárlók száma, nem lehetetlen, hogy ez az adat 2024-ben meghaladja majd az egymilliót.

A legnagyobb sztár ezúttal is Novak Djokovics lesz. A szerbet egyre többen nevezik minden idők legjobb teniszezőjének, és ha ezen lehet is vitázni Federer-rajongókkal vagy Nadal-fanatizánsokkal, az biztos, hogy Djokovics minden idők legeredményesebbje. A 24-szeres Grand Slam-győztes csillag húsz éve profi, de 36 esztendősen jobb, mint valaha, kevés olyan játékos van a mezőnyben, akinek egyáltalán esélye lehet ellene. Ráadásul az Australian Open szinte az otthona, tízszer nyert már Melbourne-ben, ami természetesen csúcs, még úgy is, hogy a 2022-es tornát kihagyta egy az oltásáról és vízumkérelméről szóló nemzetközi botrány miatt. 2023-ban már ismét ő nyert, Sztefanosz Cicipaszt győzte le döntőben, míg a nőknél fehérorosz Arina Szabalenka futhat neki címvédőként a 2024-es tornának.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből