Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Május 31. 14:10, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Díjugrató lóverseny lesz Pápán

Díjugrató lóverseny lesz Pápán

Korábban hagyomány volt, hogy a pápai Várkertben díjugrató versenyeket rendeztek. Ezt a több mint fél évszázados hagyományt igyekeznek újjáéleszteni a június 10-én megrendezésre kerülő rangos versennyel.

Kocsis László versenyigazgatótól megtudtuk, a régi Vasas Sporttelep új üzemeltetőjének régi álma volt, hogy a Várkert peremén, a sportlétesítmény területén lovasversenyeket rendezzenek. - A Veszprém Megyei Lovasszövetség örömmel fogadta és támogatásra méltónak tartotta ezt az elképzelést, melynek első elem egy díjugrató verseny lesz. Ennek sikerében bízva további szakágak is szerepet kaphatnak a későbbiekben, itt a városközpont közelében - mondta a szervező hozzátéve, a versenynek elég magas, négyszázezer forintos összdíjazása van, ezért jó eséllyel neves lovakkal és lovasokkal találkozhatunk majd a versenyen. Mint elhangzott, 135 centiméter magasságig emelhetik az akadályokat, így látványos versenyt láthat, aki kilátogat a volt Vasas-pályára.

A felnőtt díjugrató verseny mellett gyermek ügyességi lovasverseny megrendezésére is sor kerül június 10-én. Kocsis László szerint a pálya talaja kiváló, folyamatosan karban van tartva, minden bizonnyal jól fog vizsgázni a versenyen is, melyet előre láthatóan nyolc kategóriában rendeznek meg.

A látványos és show elemeket sem nélkülöző rendezvényre való belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várnak. Lehetőség van tombola vásárlására, melynek főnyereménye egy választási kanca csikó, mely anyjával felvezetésre ia kerül a nap folyamán.

A későbbi tervekkel kapcsolatban elhangzott, fogathajtó, sőt, öttusa versenyek lebonyolítására is alkalmas lehet a sporttelep és környéke, mely remek adottságokkal rendelkezik.

A lista kép illusztráció (Forrás:http://zajelzu.ae/)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.