Városlista
2019. november 20, szerda - Jolán

Hírek

2019. Május 31. 21:09, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Díjazták a rajzokat

Díjazták a rajzokat

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett A mobil várhat?! elnevezésű felmenő rendszerű közlekedésbiztonsági rajzpályázat díjátadó ünnepségét a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola aulájában tartották a pápai rendőrök 2019. május 29-én.

Az év elején meghirdetett országos pályázat városi fordulójára a Pápai járás nyolc általános iskolájából és négy óvodájából összesen kilencvenkét alkotás érkezett. A rajzoknak a mobiltelefonnak és kiegészítőinek közlekedés során történő szabályos, illetve biztonságos használatát kellett bemutatniuk. A rajzok egyrészt a gépjárművezetés alkalmával kézben tartott mobiltelefon használatának veszélyeit jelenítették meg, másrészt bemutatták azt is, hogy kerékpározáskor, valamint a gyalogosan történő közlekedés során is veszélyes lehet a mobilozás. Több rajz alternatívát adott a vezetés közbeni szabályos telefonálásra, rávilágítva a kihangosító vagy a headset használatának fontosságára.

A városi forduló eredményhirdetésén tizenöt pályaművet díjazott a Pápai Városi Balesetmegelőzési Bizottság, amelyek közül kilenc az országos fordulóra is továbbjutott.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 18. 20:38, hétfő | Helyi

Ittasan vezetett, elfogták

A rendőrök egy 21 éves nyárádi sofőrt állítottak elő.

2019. November 18. 18:49, hétfő | Helyi

EMMI: Nincs terítéken kórházak bezárása és intézmények összevonása

A Népszava írt többek között arról, hogy az egészségügyi ellátórendszer átalakításának részeként a pápai kórházban csupán a szakrendelések és az egynapos sebészeti ellátás maradna.

2019. November 18. 12:00, hétfő | Helyi

Kerékpáros emléktúrárt szerveznek

A Pápa Városi Balesetmegelőzési Bizottság 2019. november 24-én, 16 órai kezdettel kerékpáros emléktúrát szervez a közlekedési balesetek áldozatainak emléknapja alkalmából.

2019. November 18. 11:33, hétfő | Helyi

Mosoly doboz - Idén is várják az adományokat

Immáron hetedik éve hagyomány, hogy az MSZP Pápa és Környéke Szervezete karácsony közeledtével jótékonysági akcióba kezd.