Városlista
2020. január 21, kedd - Ágnes

Hírek

2011. Augusztus 12. 08:32, péntek | Helyi
Forrás: Napló-online

Devizahitelesek - Kinek éri meg rögzíteni az árfolyamot?

Devizahitelesek - Kinek éri meg rögzíteni az árfolyamot?

Hatalmas az érdeklődés a PSZÁF árfolyamrögzítő kalkulátora iránt, csak az elmúlt egy hétben több mint húszezren számoltak utána, hogyan alakulna törlesztőrészletük, ha igénybe vennék a könnyítést.

A kalkulátor ITT érhető el.

Azoknak mindenképpen érdemes elgondolkodni az árfolyamrögzítés lehetőségén, akiknél fennáll a veszély, hogy késedelembe esnek, ám látnak esélyt arra, hogy anyagi helyzetük két-három éven belül kedvezőbbre fordul. Például találnak állást, vagy felgyógyulva egy betegségből vissza tudnak térni munkahelyükre. Addigra remélhetőleg a válságnak is vége - fogalmaz Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője.

Azok, akiknek kilencven napon túli tartozásuk van, csak abban az esetben élhetnek az árfolyamrögzítés lehetőségével, ha képesek az elmaradást kilencven nap alá csökkenteni. A többiek számára az ősszel induló állami programok, így a nemzeti eszközkezelő, a bérlakásprogram és a kisebb lakásba költözés jelentheti a megoldást.

Jelenleg egyébként 140 ezer család van három hónapon túli késedelemben, s ez a szám a frank őrületes száguldása miatt valószínűleg tovább nő, bár az árfolyam rögzítése átmenetileg visszafoghatja az emelkedést. 

- Annak, aki úgy dönt, él a fix árfolyamon törlesztés lehetőségével, írásban kell ezt jeleznie bankjánál, amely egy gyűjtőszámlahitelre vonatkozó hitelkeret-szerződést köt az adóssal. Az adósnak ezután szüksége lesz egy közjegyző előtt tett tartozáselismerő nyilatkozatra is. Ezért fizetni kell, a bank azonban semmilyen költséget nem érvényesíthet az eljárás során. Ha mindez megvan, a soron következő második törlesztés már rögzített árfolyamon történik.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 20. 07:23, hétfő | Helyi

El akarta rejteni a drogot a rendőrök elől a pápai férfi

A rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 39 éves pápai férfit.

2020. Január 19. 16:50, vasárnap | Helyi

Újabb baleset a 83-ason

Árokba hajtott és az oldalára borult egy személyautó a 83-as főút Győrszemere és Nagyszentpál közötti szakaszán

2020. Január 19. 11:12, vasárnap | Helyi

Árokba borult egy autó a 83-ason

Győrszemere közelében történt a baleset.

2020. Január 18. 07:28, szombat | Helyi

Árokba borult egy autó Nyárád és Nemesszalók között

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy személyautó péntek délután, a 834-es út Nyárád és Nemesszalók közötti szakaszán.