Városlista
2019. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2011. Augusztus 12. 08:32, péntek | Helyi
Forrás: Napló-online

Devizahitelesek - Kinek éri meg rögzíteni az árfolyamot?

Devizahitelesek - Kinek éri meg rögzíteni az árfolyamot?

Hatalmas az érdeklődés a PSZÁF árfolyamrögzítő kalkulátora iránt, csak az elmúlt egy hétben több mint húszezren számoltak utána, hogyan alakulna törlesztőrészletük, ha igénybe vennék a könnyítést.

A kalkulátor ITT érhető el.

Azoknak mindenképpen érdemes elgondolkodni az árfolyamrögzítés lehetőségén, akiknél fennáll a veszély, hogy késedelembe esnek, ám látnak esélyt arra, hogy anyagi helyzetük két-három éven belül kedvezőbbre fordul. Például találnak állást, vagy felgyógyulva egy betegségből vissza tudnak térni munkahelyükre. Addigra remélhetőleg a válságnak is vége - fogalmaz Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője.

Azok, akiknek kilencven napon túli tartozásuk van, csak abban az esetben élhetnek az árfolyamrögzítés lehetőségével, ha képesek az elmaradást kilencven nap alá csökkenteni. A többiek számára az ősszel induló állami programok, így a nemzeti eszközkezelő, a bérlakásprogram és a kisebb lakásba költözés jelentheti a megoldást.

Jelenleg egyébként 140 ezer család van három hónapon túli késedelemben, s ez a szám a frank őrületes száguldása miatt valószínűleg tovább nő, bár az árfolyam rögzítése átmenetileg visszafoghatja az emelkedést. 

- Annak, aki úgy dönt, él a fix árfolyamon törlesztés lehetőségével, írásban kell ezt jeleznie bankjánál, amely egy gyűjtőszámlahitelre vonatkozó hitelkeret-szerződést köt az adóssal. Az adósnak ezután szüksége lesz egy közjegyző előtt tett tartozáselismerő nyilatkozatra is. Ezért fizetni kell, a bank azonban semmilyen költséget nem érvényesíthet az eljárás során. Ha mindez megvan, a soron következő második törlesztés már rögzített árfolyamon történik.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 16. 09:05, hétfő | Helyi

A Türr Gimnázium rekonstrukciója, Csáky utca, Pálos tér rendezése

Többek között ezek szerepelnek Áldozó Tamás programjának tizedik pontjában.

2019. Szeptember 16. 08:12, hétfő | Helyi

Részönkormányzatok kialakítására tesz javaslatot a pápai hegyekben Áldozó Tamás programja

A kilencedik pont a városhoz csatolt településrészek, továbbá a külterületek jövőjét taglalja.

2019. Szeptember 15. 20:51, vasárnap | Helyi

Két autó ütközött Pápateszér és Csót között

2019. Szeptember 15. 19:31, vasárnap | Helyi

Nagy pofont kapott a Perutz hazai pályán

Veretlenül várta a Ménfőcsanak elleni mérkőzést a pápai csapat, amely azonban nagy arányú verést kapott Győr megyei riválisától.