Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Október 03. 12:58, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Délelőtt leállt a kártyahasználat több magyar banknál

Délelőtt leállt a kártyahasználat több magyar banknál

Több bank, az UniCredit, az FHB, a TakarékBank, és a Budapest Bank ügyfelei sem tudták használni bankkártyájukat csütörtök délelőtt, a leállás egy úgynevezett processzor cég hibájából történt - tette közzé a Pénzcentrum.hu honlap.

A több magyar pénzintézettel kapcsolatban álló processzor cég - a First Data Internetional (FDI) - megerősítette a honlapnak, hogy rendszere leállt.
A rendszerben egy előre tervezett, és a bankok felé bejelentett rendszerfejlesztést/frissítést hajtottak végre hajnalban. Ez összesen maximum 30 perces volt, azonban nem volt teljesen sikeres, ezért reggel 8 óra és 9 óra 50 perc között több bank az UniCredit, az FHB, a TakarékBank, és a Budapest Bank - a szolgáltatón keresztül zajló kártyaelfogadása - részlegesen leállt.
Magyarországon kívül Szlovákiát és Csehországot érintette még a probléma.
A processzor-szolgáltatás lényege, hogy összeköti a kereskedő, a bank és a kártyatársaság rendszerét, menedzseli az adatforgalmat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma