Városlista
2020. július 2, csütörtök - Ottó

Hírek

2020. Június 29. 14:58, hétfő | Helyi
Forrás: Honvedelem.hu

Dandártábornokká nevezték ki Gangler László ezredest, a pápai légibázis korábbi parancsnokát

Dandártábornokká nevezték ki Gangler László ezredest, a pápai légibázis korábbi parancsnokát

Áder János köztársasági elnök július 1-jei hatállyal - új beosztásának idejére - dandártábornokká nevezte ki Gangler László ezredest.

Gangler László 2020 júliusától 4 évig látja el Milánóban a NATO Gyorsreagálású Hadtest törzsfőnöki feladatait.

A kinevezési okmányt Benkő Tibor honvédelmi miniszter adta át június 29-én, hétfőn a minisztérium Balaton utcai objektumában. Gangler László dandártábornok kinevezésén jelen volt Szabó István honvédelmi államtitkár és dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnokának helyettese.

Gangler László dandártábornok 1988-ban végzett a Kilián György Repülő Műszaki Főiskola Vadászirányító-megfigyelő szakán, ezt követően katonai pályafutását Pápán kezdte hadnagyként, az akkori MH 47. Stromfeld Aurél Honi Vadászrepülő Ezrednél.

2001-ben diplomát szerzett a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Hadtudományi Kar katonai vezetői szak, légierő szakirányán, és még ebben az évben átvette az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnok-helyettesi beosztást.

2007-től Afganisztánban, az MH Tartományi Újjáépítési Csoport Parancsnokság, törzsfőnökeként, majd 2008-tól Olaszországban, a Szövetséges Fegyveres Erők Légierő Parancsnokságán tejesített szolgálatot.

Külszolgálatról visszatérve 2012-től az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon szerzett további szakmai tapasztalatokat, majd 2013-tól kinevezték az MH Pápa Bázisrepülőtér bázisparancsnokává.

Az újonnan kinevezett tábornok jelenleg az MH Logisztikai és Gazdálkodási Csoportfőnökség csoportfőnök-helyettesi beosztását látja el.

Fotó: Honvédelem.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 30. 14:00, kedd | Helyi

Ittasan hajtott fának a nő Nagytevelen, a rendőrök eljárást indítottak ellene

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

2020. Június 30. 12:18, kedd | Helyi

310 millió forint az önkormányzati mínusz a járvány miatt

Összegezték a koronavírus járvány miatt kieső bevételeket, illetve a védekezésre költött összegeket. Első körben 310 millió forint mínusz jött ki, de ez még lehet ennél jóval több is.

2020. Június 30. 09:13, kedd | Helyi

50 helyett 116-al hajtott Kéttornyúlakon!

Továbbra is a gyorshajtás az egyik legfőbb baleseti ok, ezért a pápai rendőrök mindent megtesznek a sebességtúllépők kiszűrése érdekében.

2020. Június 29. 19:21, hétfő | Helyi

Gyönyörű képsorok városunkról - Bemutatták Pápa imázsfilmjeit

A várost bemutató rövidfilmeket eredetileg az év elején mutatták volna be, ám a koronavírus járvány miatt mostanra tolódott azok nyilvánosságra hozatala.