Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Június 29. 14:58, hétfő | Helyi
Forrás: Honvedelem.hu

Dandártábornokká nevezték ki Gangler László ezredest, a pápai légibázis korábbi parancsnokát

Dandártábornokká nevezték ki Gangler László ezredest, a pápai légibázis korábbi parancsnokát

Áder János köztársasági elnök július 1-jei hatállyal - új beosztásának idejére - dandártábornokká nevezte ki Gangler László ezredest.

Gangler László 2020 júliusától 4 évig látja el Milánóban a NATO Gyorsreagálású Hadtest törzsfőnöki feladatait.

A kinevezési okmányt Benkő Tibor honvédelmi miniszter adta át június 29-én, hétfőn a minisztérium Balaton utcai objektumában. Gangler László dandártábornok kinevezésén jelen volt Szabó István honvédelmi államtitkár és dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnokának helyettese.

Gangler László dandártábornok 1988-ban végzett a Kilián György Repülő Műszaki Főiskola Vadászirányító-megfigyelő szakán, ezt követően katonai pályafutását Pápán kezdte hadnagyként, az akkori MH 47. Stromfeld Aurél Honi Vadászrepülő Ezrednél.

2001-ben diplomát szerzett a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Hadtudományi Kar katonai vezetői szak, légierő szakirányán, és még ebben az évben átvette az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnok-helyettesi beosztást.

2007-től Afganisztánban, az MH Tartományi Újjáépítési Csoport Parancsnokság, törzsfőnökeként, majd 2008-tól Olaszországban, a Szövetséges Fegyveres Erők Légierő Parancsnokságán tejesített szolgálatot.

Külszolgálatról visszatérve 2012-től az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon szerzett további szakmai tapasztalatokat, majd 2013-tól kinevezték az MH Pápa Bázisrepülőtér bázisparancsnokává.

Az újonnan kinevezett tábornok jelenleg az MH Logisztikai és Gazdálkodási Csoportfőnökség csoportfőnök-helyettesi beosztását látja el.

Fotó: Honvédelem.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék