Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Július 05. 12:51, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Csütörtökön megnyitják a Kossuth utcát a járművek számára, ám megváltozik a forgalmi rend

Csütörtökön megnyitják a Kossuth utcát a járművek számára, ám megváltozik a forgalmi rend

Az ideiglenes aszfaltburkolattal ellátott Kossuth utca első szakaszán, a Deák Ferenc utca és a Március 15. tér között újra lehet közlekedni járművekkel is holnaptól, ám a korábbi rendhez képest fordított irányban.

Mint ismeretes, a Pápai Vízmű ideiglenes aszfaltburkolattal látta el a pápai sétáló utca azon részét, amelyet idén biztosan nem fognak letérkövezni. Aki kíváncsi arra, hogy mi miért történt a Kossuth utcában, annak ajánljuk ezt a cikkünket!

Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezető örömét fejezte ki, hogy határidőre elkészült az ideiglenes aszfaltburkolat. Az áruháztól a Deák Ferenc utcáig vékony rétegben készült el az aszfalt, amely képes elvezetni a csapadékvizet, illetve szilárd burkolatot biztosít a gyalogosok számára, továbbá teraszok elhelyezésére is van lehetőség. A Deák Ferenc és a Március 15. tér közötti szakaszt megerősített aszfaltburkolattal látták el, amelyen járművek is közlekedhetnek. A korábbi rendhez hasonlóan várakozóhelyeket is felfestettek az új burkolatra.

Az osztályvezető aláhúzta, az autósok ne megszokásból közlekedjenek az utcában, hiszen a korábbiaktól eltérő forgalmi rend szerint kell holnaptól behajtani a Kossuth utcába. Ennek értelmében a

- Március 15. tér felől tilos lesz a behajtás az egyirányú Kossuth utcába

- Az Ányos Pál utcából két irányban lehet kanyarodni a Major utcában, a Bástya és a Deák Ferenc utca felé (ez most is így van).

- A Major utca felől jobbra kis ívben lehet behajtani a Kossuth utcára

- A Kossuth utcáról a Március 15. tér felé egyirányban lehet haladni, majd egyenesen, vagy jobbra, az Árok utca felé lehet tovább menni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.