Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2016. Szeptember 19. 15:55, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu Sz.Zs.

Csütörtökön autómentes nap Pápán is

Csütörtökön autómentes nap Pápán is

Több éves kihagyás után városunk is csatlakozott a kezdeményezéshez, így Pápán is érdekes programokkal várnak minden érdeklődőt a Fő téren.

Az európai autómentes nap egy 1998 óta minden évben szeptember 22-én megtartott – a társadalom környezettudatosságát erősíteni hivatott – rendezvénysorozat, amely fel kívánja hívni a városlakók és a városvezetés figyelmét a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra, a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására, a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire, a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

- A JMSZK visszatért a korábbi hagyományhoz, mely annak köszönhető, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium döntése nyomán forrásokat nyertünk a programok lebonyolítására - tudtuk meg Müller Orsolyától. Az esemény szervezője elmondta, a délelőtti órákban inkább a gyermekeket várják. Az ovisok és az iskolások kipróbálhatják az öko játékparkot, a KRESZ-parkot, valamint a trükkös bringákra is felülhetnek. Délután lovaskocsikázhatunk a belvárosban, lesz kerékpár-szépségverseny értékes nyereményekért és a vállalkozó kedvű felnőtteknek is lesz lehetőségük kipróbálni a KRESZ-parkot és a trükkös kerékpárokat. A Bingaszervíz programelem keretében pedig ingyenesen átvizsgálják bárki kétkerekűjét.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak a csütörtöki programokra.

Címkék: Autómentes nap

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:25, vasárnap | Helyi

Családi nap Döbröntén

Közösségi összefogásban valósult meg a rendezvény, amely nagyon jó hangulatban telt a Bittva patak partján.

2024. Május 18. 21:17, szombat | Helyi

Könnyedén győzött a Perutz

A Perutz a Veszprém vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában Magyarpolányt fogadta a Perutz stadionban.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

Perutz: Szurkolói busz indul az ajkai kupadöntőre

A vármegyei kupa döntőjében, június 4-én a Balatonalmádi csapatával mérkőzik meg a pápai együttes.

2024. Május 17. 18:52, péntek | Helyi

Nyitott szertárkapuk - Idén is várja a tűzoltóság a családokat

A katasztrófavédelem idén is megrendezi hagyományos gyereknapi programját, a Nyitott szertárkapuk országos rendezvényt, amelyhez a pápai laktanya is csatlakozik.