Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. Szeptember 08. 22:15, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Csülök, cicege, jó borok, tánc és ének

Csülök, cicege, jó borok, tánc és ének

Majd minden érzékszervünkre hat a Pápai Csülök Cicege és Bor Fesztivál, melynek hivatalos megnyitóját pénteken este tartották az Esterházy-kastély udvarán.

A borrendek menetével vette kezdetét a nyitóceremónia. Koczor Kálmán, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének elnöke köszöntőjében azt mondta, számára mindig nagy élmény Pápára jönni. Mint mondta, olykor meg kell állni ünnepelni. – Meg kell tanulni a saját munkánkat becsülni, meg kell tanulni, hogy büszkék legyünk a jelenünkre, a múltunkra és büszke várakozással tekintsünk a jövőbe. A szőlőtermelő ember mindig optimista, bízik Isten minden jó szándékában, hogy olyan kiváló évjáratot ad, mellyel jól tudunk sáfárkodni – fogalmazott Koczor Kálmán, jó szórakozást kívánva az egybegyűlteknek.

Áldozó Tamás polgármester külön köszöntötte a város vendégeiként részt vevő testvérvárosok delegációit, Kampen, Schwetzingen és Gorlice vezetőit. Köszönetet mondott az ország legkülönbözőbb pontjairól érkező borrendeknek, hogy eljöttek Pápára, részben azért, hogy köszöntsék a pápai borfesztivált, részben pedig azért, hogy a szintén 25. jubileumát ünneplő Somlói Borlovagrendet ünnepeljék. A városvezető is kiváló időtöltést és sok-sok étel és ital kóstolást kívánt minden jelenlévőnek.

A borfesztivál megnyitóján sor került a díjak átadására. A zsűri az idei Pápai Csülök Cicege és Bor Fesztivál felvonult mezőnyéből az abszolút győztes díját a Jammertal Borbirtok Glória Cuveé 2011-es évjáratú bora kapta. A fehér borok mezőnyének győztese a Szent György pincészet 2016-os Badacsonyi Kéknyelű bora lett.


A megnyitót követően színvonalas színpadi produkció következett. A Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület lépett színpadra. A 35 éves jubileumra összeállított műsorban közel 200 szereplő működött közre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.