Városlista
2020. január 25, szombat - Pál

Hírek

2019. Július 08. 18:34, hétfő | PR

Csuklós létrák - társ az otthonunkban

Csuklós létrák - társ az otthonunkban

Amikor az a szerencse ér minket, hogy lakásból kertes házba költözhetünk, sok olyan teendő kerül fel a listánkra, mellyel azelőtt nem találkoztunk. Ezeknek az elvégzését könnyítik meg a csuklós létrák.

Akár tavasz van, akár ősz vagy tél, egy kertes házban a feladatoknak se vége, se hossza. Legyen szó bár egy új építésű házról vagy egy régebbi épületről, a kert gondozása, a ház karbantartása folyamatos törődést, munkát igényel.

Csuklós létrák a házban

A csuklós létrák kialakításuknál fogva rengetegféleképp variálhatóak, segítségünkre lehetnek a lehető legkülönbözőbb helyzetekben.
A ház újrafestése pár évente akkor is esedékessé válik, ha különösebb sérülés nincs rajta; a frissítő, tisztasági festés során nagy hasznát vehetjük az alumínium létráknak. Magas belmagasságnál, belső galériás házaknál is praktikus készenlétben tartani egy kétoldalas állólétrát. Sosem tudhatjuk, hogy mikor lesz szükségünk rá. Egy szimpla villanykörte cserénél, vagy függöny felhelyezésnél is jól jöhet a támasztólétraként is funkcionáló csuklós létra.
Csuklós létrák a kertben

A létrákat nem csak a házban, de a ház körüli teendők során is rengeteg helyzetben használhatjuk. A gyümölcsszedés nyáron és ősszel tipikusan egy olyan művelet, mely egy biztonságos létra nélkül nehezen kivitelezhető. A nagy esőzések, kiszámíthatatlan viharok miatt igen fontos, hogy az ereszek és a csatornák jó állapotban és a helyükön legyenek. A teraszok, erkélyek folyamatos karbantartására is bátran használhatjuk a létrákat.

Hogyan válasszunk csuklós létrát?

A létránk kiválasztásánál manapság már igen bő kínálat áll rendelkezésre, nem túl borsos áron. Az első és legfontosabb dolog, hogy mindig minőségi, biztonságos létrát válasszunk, hiszen akár az életünk is múlhat rajta.
A csuklós létrák legtöbbje használható támasztólétraként, kétoldalas állólétraként és munkaállványként is. Munkamagasságuk átlagosan a 2-3 métertől 4-5 méterig terjedhet, de elérheti a 6 métert is. Széles kereszttartókkal és csúszásmentes lábdugókkal rendelkeznek. Kialakításuknál fogva egyszerűen és kényelmesen kezelhetőek. A csuklók miatt tárolásuk helytakarékos, kis helyen, akár egy autó csomagtartójában is elférnek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 24. 15:07, péntek | PR

Újévi fogadalmak: Hogyan olvassunk több könyvet idén?

Olvasni ismét divatos elfoglaltság, ami nagy öröm lehet számodra is, hiszen egy jó könyvvel a kezedben megszűnik a világ, és egy új nyílhat meg előtted.

2020. Január 18. 09:31, szombat | PR

12 érdekes sport tény a nagyvilágból

Azok a személyek, akik szeretik a sportot, bizonyára nem csak a meccseket és egy-egy bajnokságot szeretnek végig izgulni, ha a sporttal kapcsolatos tényeket is szeretik olvasgatni.

2020. Január 07. 20:26, kedd | PR

Mennyi az annyi? - A nagy kazán választás

Ha melegre gondolunk, elsőként jut eszünkbe a gázbojler. Amennyiben pedig költséghatékony vagy környezetbarát megoldásra gondolunk, felkerül a listánkra az elektromos bojler és a hőszivattyú is.

2020. Január 07. 20:25, kedd | PR

Szőrmével a téli hideg ellen

A téli évszakok nem csak a környezet, hanem az öltözködésünk szempontjából is szürkébbek.