Városlista
2020. július 2, csütörtök - Ottó

Hírek

2020. Június 29. 19:21, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Gyönyörű képsorok városunkról - Bemutatták Pápa imázsfilmjeit

Gyönyörű képsorok városunkról - Bemutatták Pápa imázsfilmjeit

A várost bemutató rövidfilmeket eredetileg az év elején mutatták volna be, ám a koronavírus járvány miatt mostanra tolódott azok nyilvánosságra hozatala.

A kisfilmeket az Esterházy-kastélyban mutatták be, elsőként a helyi turizmusban leginkább érdekeltek számára. A látványos anyagok egyik fő célja az ugyanis, hogy minél több embert szólítsanak meg és csábítsanak turistaként Pápára. Ugyanakkor fontos cél az is, hogy hozzánk, Pápaiakhoz is szóljanak. – Legyünk büszkék arra, amink van, legyünk büszkék arra a helyre, ahol élünk és merjük megvallani pápaiságunkat, erősítsük a helyi identitástudatot – mondta el dr. Áldozó Tamás. A polgármester bízik abban, hogy filmek a világhálón, a közösségi médiafelületeken sokakhoz fognak eljutni, de azokat egyéb reklámanyagokban is hasznosítani fogják.

Két hosszabb és hat rövid, 20-30 másodperces klip készült, utóbbiak az egyes attrakciókat mutatják be, tudtuk meg Boros Katalintól. A Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette, szándékosan nem pápaiakat kértek fel a filmek forgatására, mivel az volt a céljuk, hogy olyanok szemével mutassák be a várost, akik idegen szemmel figyelik a látványosságokat. – A pápaiaknak is szerettük volna megmutatni, hogy az, ami mellett nap, mint nap elmennek, csak számukra természetes, az ideérkezőknek viszont valami egészen különleges. Számukra az az üzenetünk, hogy próbáljanak meg a hétköznapokban az idelátogató szemével nézni a várost, és megtalálni benne azokat, amik szépek, megkülönböztetnek, vagy kiemelnek minket más hasonló méretű városokból – mondta az ügyvezető, köszönetet mondva mindazoknak, akik részt vettek a filmek megalkotásában.

Köntös László, a Pápai Református Gyűjtemények igazgatója kiemelte, a mai világban újra fel kell fedeznünk önmagunkat, vissza kell vennünk a múltunkat. - Aki kíváncsi arra, hogy kik vagyunk mi, honnan jöttünk, annak kötelező ellátogatnia Pápára – hangsúlyozta az igazgató.

Turisztikai kisfilm Pápáról

Pápa film pápaiaknak

Címkék: imázsfilm, pápa, turizmus

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 30. 14:00, kedd | Helyi

Ittasan hajtott fának a nő Nagytevelen, a rendőrök eljárást indítottak ellene

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

2020. Június 30. 12:18, kedd | Helyi

310 millió forint az önkormányzati mínusz a járvány miatt

Összegezték a koronavírus járvány miatt kieső bevételeket, illetve a védekezésre költött összegeket. Első körben 310 millió forint mínusz jött ki, de ez még lehet ennél jóval több is.

2020. Június 30. 09:13, kedd | Helyi

50 helyett 116-al hajtott Kéttornyúlakon!

Továbbra is a gyorshajtás az egyik legfőbb baleseti ok, ezért a pápai rendőrök mindent megtesznek a sebességtúllépők kiszűrése érdekében.

2020. Június 29. 14:58, hétfő | Helyi

Dandártábornokká nevezték ki Gangler László ezredest, a pápai légibázis korábbi parancsnokát

Áder János köztársasági elnök július 1-jei hatállyal - új beosztásának idejére - dandártábornokká nevezte ki Gangler László ezredest.