Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Június 29. 19:21, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Gyönyörű képsorok városunkról - Bemutatták Pápa imázsfilmjeit

Gyönyörű képsorok városunkról - Bemutatták Pápa imázsfilmjeit

A várost bemutató rövidfilmeket eredetileg az év elején mutatták volna be, ám a koronavírus járvány miatt mostanra tolódott azok nyilvánosságra hozatala.

A kisfilmeket az Esterházy-kastélyban mutatták be, elsőként a helyi turizmusban leginkább érdekeltek számára. A látványos anyagok egyik fő célja az ugyanis, hogy minél több embert szólítsanak meg és csábítsanak turistaként Pápára. Ugyanakkor fontos cél az is, hogy hozzánk, Pápaiakhoz is szóljanak. – Legyünk büszkék arra, amink van, legyünk büszkék arra a helyre, ahol élünk és merjük megvallani pápaiságunkat, erősítsük a helyi identitástudatot – mondta el dr. Áldozó Tamás. A polgármester bízik abban, hogy filmek a világhálón, a közösségi médiafelületeken sokakhoz fognak eljutni, de azokat egyéb reklámanyagokban is hasznosítani fogják.

Két hosszabb és hat rövid, 20-30 másodperces klip készült, utóbbiak az egyes attrakciókat mutatják be, tudtuk meg Boros Katalintól. A Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette, szándékosan nem pápaiakat kértek fel a filmek forgatására, mivel az volt a céljuk, hogy olyanok szemével mutassák be a várost, akik idegen szemmel figyelik a látványosságokat. – A pápaiaknak is szerettük volna megmutatni, hogy az, ami mellett nap, mint nap elmennek, csak számukra természetes, az ideérkezőknek viszont valami egészen különleges. Számukra az az üzenetünk, hogy próbáljanak meg a hétköznapokban az idelátogató szemével nézni a várost, és megtalálni benne azokat, amik szépek, megkülönböztetnek, vagy kiemelnek minket más hasonló méretű városokból – mondta az ügyvezető, köszönetet mondva mindazoknak, akik részt vettek a filmek megalkotásában.

Köntös László, a Pápai Református Gyűjtemények igazgatója kiemelte, a mai világban újra fel kell fedeznünk önmagunkat, vissza kell vennünk a múltunkat. - Aki kíváncsi arra, hogy kik vagyunk mi, honnan jöttünk, annak kötelező ellátogatnia Pápára – hangsúlyozta az igazgató.

Turisztikai kisfilm Pápáról

Pápa film pápaiaknak

Címkék: imázsfilm, pápa, turizmus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.