Városlista
2020. október 1, csütörtök - Malvin

Hírek

2020. Június 29. 19:21, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Gyönyörű képsorok városunkról - Bemutatták Pápa imázsfilmjeit

Gyönyörű képsorok városunkról - Bemutatták Pápa imázsfilmjeit

A várost bemutató rövidfilmeket eredetileg az év elején mutatták volna be, ám a koronavírus járvány miatt mostanra tolódott azok nyilvánosságra hozatala.

A kisfilmeket az Esterházy-kastélyban mutatták be, elsőként a helyi turizmusban leginkább érdekeltek számára. A látványos anyagok egyik fő célja az ugyanis, hogy minél több embert szólítsanak meg és csábítsanak turistaként Pápára. Ugyanakkor fontos cél az is, hogy hozzánk, Pápaiakhoz is szóljanak. – Legyünk büszkék arra, amink van, legyünk büszkék arra a helyre, ahol élünk és merjük megvallani pápaiságunkat, erősítsük a helyi identitástudatot – mondta el dr. Áldozó Tamás. A polgármester bízik abban, hogy filmek a világhálón, a közösségi médiafelületeken sokakhoz fognak eljutni, de azokat egyéb reklámanyagokban is hasznosítani fogják.

Két hosszabb és hat rövid, 20-30 másodperces klip készült, utóbbiak az egyes attrakciókat mutatják be, tudtuk meg Boros Katalintól. A Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette, szándékosan nem pápaiakat kértek fel a filmek forgatására, mivel az volt a céljuk, hogy olyanok szemével mutassák be a várost, akik idegen szemmel figyelik a látványosságokat. – A pápaiaknak is szerettük volna megmutatni, hogy az, ami mellett nap, mint nap elmennek, csak számukra természetes, az ideérkezőknek viszont valami egészen különleges. Számukra az az üzenetünk, hogy próbáljanak meg a hétköznapokban az idelátogató szemével nézni a várost, és megtalálni benne azokat, amik szépek, megkülönböztetnek, vagy kiemelnek minket más hasonló méretű városokból – mondta az ügyvezető, köszönetet mondva mindazoknak, akik részt vettek a filmek megalkotásában.

Köntös László, a Pápai Református Gyűjtemények igazgatója kiemelte, a mai világban újra fel kell fedeznünk önmagunkat, vissza kell vennünk a múltunkat. - Aki kíváncsi arra, hogy kik vagyunk mi, honnan jöttünk, annak kötelező ellátogatnia Pápára – hangsúlyozta az igazgató.

Turisztikai kisfilm Pápáról

Pápa film pápaiaknak

Címkék: imázsfilm, pápa, turizmus

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 30. 21:34, szerda | Helyi

Összehordott szemét lángolt a Rigó lakótelepen

A pápai tűzoltók eloltották a lángokat.

2020. Szeptember 30. 16:22, szerda | Helyi

Világcéggel kötött együttműködési megállapodást az Acsády

Az SMC Corporate vállalattal kötött együttműködési megállapodást a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskola. A világcég a mechatronikus karbantartó képzést támogatja az iskolában.

2020. Szeptember 30. 12:27, szerda | Helyi

Csütörtöktől működnek a jelzőlámpák a Somlai úti kereszteződésben

Egyelőre még csak sárgán villognak a jelzőlámpák a Somlai - Bocsor - Erkel utcák kereszteződésében, de éjféltől bekapcsolják azokat.

2020. Szeptember 29. 11:55, kedd | Helyi

Újabb hat pápai tesztje lett pozitív

Szeptember 28-án, hétfőn a járványügyi adatok a fertőzöttek és az összes karanténban lévő pápaiak számának emelkedéséről szólnak, de több személy karanténhatározata lejárt, illetve feloldotta azt a hatóság.