Városlista
2019. november 22, péntek - Cecília

Hírek

2012. Április 05. 07:09, csütörtök | Külföld
Forrás: OrintPress

Csehül áll a cseh kormánypárt – mi lesz a koronával?

Csehül áll a cseh kormánypárt – mi lesz a koronával?

Megint az őszi előrehozott választásokról szól a fáma a cseheknél.

Hiszen a kisebbik kormánypárt azzal fenyegette meg a Necas vezette koalíciót, hogy miniszterük kilép a kormányból. A belpolitikai vita így már ismét világhíres lett, ez azonban nem számít újdonságnak.

A jelenlegi koalíció a 2010-es felállás óta már három bizalmatlansági indítványt is túlélt, várhatóan a későbbiekben sem oszlik fel a csapat. Az ellenzéki szociáldemokrata párt a népszerűségét próbálja karbantartani az indítványokkal, ám kérdéses, hogy kormányon milyen más megoldást találnának az idei évre tervezett 3,5 százalékos GDP-arányos hiány eléréséhez. Összességében azonban nem várnak hatást a részvény- és a kötvénypiacon az Equilor elemzői ennek kapcsán.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 22. 13:02, péntek | Külföld

Befejeződött Európa legnagyobb szabású hídépítése

Átadták a forgalomnak csütörtökön Németországban a Mosel folyó felett 160 méteres magasságban átvezető hidat, ezzel befejeződött Európa legnagyobb szabású hídépítő vállalkozása.

2019. November 22. 07:33, péntek | Külföld

Jelentős orosz kémtevékenységre hívta fel a figyelmet a szerb elnök

A szerbiai hírszerzés jelentős és széles körű orosz kémtevékenységet leplezett le - közölte Aleksandar Vucic szerb elnök csütörtök esti rendkívüli sajtótájékoztatóján.

2019. November 22. 06:32, péntek | Külföld

Száz évnél idősebb palackozott borokat találtak Lengyelországban

Turisztikai érdekességgé válhat az a tizenöt, feltehetőleg a múlt század elejéről származó palackozott bor, amelyet a délkelet-lengyelországi Kozlówkában,

2019. November 22. 05:00, péntek | Külföld

Európai szintű összefogást sürget a méhészek érdekében az agrárminiszter

A környezeti kihívások és az ázsiai versenytársak megjelenése miatt uniós szintű összefogást sürgetett a méhészek érdekében az agrárminiszter csütörtökön Budapesten.