Városlista
2020. július 14, kedd - Őrs

Hírek

2012. Április 05. 07:09, csütörtök | Külföld
Forrás: OrintPress

Csehül áll a cseh kormánypárt – mi lesz a koronával?

Csehül áll a cseh kormánypárt – mi lesz a koronával?

Megint az őszi előrehozott választásokról szól a fáma a cseheknél.

Hiszen a kisebbik kormánypárt azzal fenyegette meg a Necas vezette koalíciót, hogy miniszterük kilép a kormányból. A belpolitikai vita így már ismét világhíres lett, ez azonban nem számít újdonságnak.

A jelenlegi koalíció a 2010-es felállás óta már három bizalmatlansági indítványt is túlélt, várhatóan a későbbiekben sem oszlik fel a csapat. Az ellenzéki szociáldemokrata párt a népszerűségét próbálja karbantartani az indítványokkal, ám kérdéses, hogy kormányon milyen más megoldást találnának az idei évre tervezett 3,5 százalékos GDP-arányos hiány eléréséhez. Összességében azonban nem várnak hatást a részvény- és a kötvénypiacon az Equilor elemzői ennek kapcsán.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 18:02, kedd | Külföld

Több amerikai milliomos a gazdagokra kiszabott adók emelését sürgeti

Több amerikai milliomos nyílt levélben a gazdagokra kiszabott adók emelését sürgette, de nemcsak az amerikai, hanem a világ kormányainál annak érdekében,

2020. Július 14. 16:01, kedd | Külföld

Közös holdbázis létrehozásának lehetőségéről tárgyalt Oroszország és Kína

Oroszország és Kína hétfőn megvitatta az űrkutatásban, egyebek között egy tudományos holdbázis lehetséges létrehozásában folytatott együttműködés kérdéseit

2020. Július 14. 15:00, kedd | Külföld

Júniusban nőtt a németországi infláció

Júniusban az előzetes adatoknak megfelelően 0,9 százalékos, a májusi 0,6 százaléknál magasabb volt a németországi infláció a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis keddi jelentése alapján.

2020. Július 14. 13:04, kedd | Külföld

A Mol gázt és gázkondenzátumot talált Pakisztánban

A Mol-csoport ismét gázt és gázkondenzátumot talált Pakisztánban, ez tovább erősíti a társaság kutatás-termelési nemzetközi tevékenységét - közölte a Mol kedden az MTI-vel.