Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Február 25. 13:29, csütörtök | Belföld
Forrás: Index.hu

Csehországban újra bezárnak mindent

Csehországban újra bezárnak mindent

Az eddigi legszigorúbb korlátozások bevezetését tervezi a cseh kormány.

A helyi sajtóban csütörtök reggel megjelent értesülések szerint az élelmiszerboltokon, drogériákon és gyógyszertárakon kívül bezárnák az összes üzletet, a szolgáltatásokat, az iskolákat, és jelentősen korlátoznák az emberek szabad mozgását - írja az Index.

Jan Hamácek kormányfőhelyettes, belügyminiszter a közszolgálati hírtelevíziónak megerősítette: a kormány kérni fogja a parlamenttől, hogy a szombaton éjfélkor lejáró szükségállapotot további egy hónappal hosszabbítsa meg. A tervbe vett óvintézkedések egy része csak szükségállapot idején vezethető be – mutatott rá a politikus.

A várható intézkedéseket nem kívánta pontosítani, mert szerinte erről az éjjeli rendkívüli kormányülésen még nem született végleges döntés, és az elképzeléseket előbb meg akarják vitatni az ellenzékkel.

Petr Fiala, a Polgári Demokratikus Párt (ODS) elnöke azt mondta, értik, hogy a helyzet komoly, de a kormány intézkedéseit csak úgy tudják elfogadni, ha azokat a miniszterek alaposan megindokolják.

Bejelentették, hogy a cseh kormány csütörtökön este újabb rendkívüli tárgyalásra ül össze. A kabinet már az éjjel utazási tilalmat rendelt el egy tucatnyi afrikai és dél-amerikai országba, amelyekben megjelent a koronavírus dél-afrikai mutációja.

A Nova kereskedelmi televízió úgy értesült, hogy márciusban három hétre teljesen bezárnák az összes iskolát, óvodát, szállodát, a szolgáltatásokat és az üzleteket. A lakosság mozgását az egyes régiókra korlátoznák, kivételt a munkába járás és az orvosok felkeresése jelentene.

Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére