Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Augusztus 24. 12:31, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Csatlakozik a Máltai Szeretetszolgálat tanszer-adománygyűjtő akciójához a Fidesz és a Fidelitas pápai csoportja

Csatlakozik a Máltai Szeretetszolgálat tanszer-adománygyűjtő akciójához a Fidesz és a Fidelitas pápai csoportja

Országos iskolatáska- és tanszergyűjtési akciót hirdetett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a CsodaCsoport Alapítvány. A Csoda Táska névre keresztelt tanszer-adománygyűjtési akcióhoz csatlakozik a Pápai Fidesz Csoport és a Fidelitas Pápai Csoportja is - mondta el ma délelőtti sajtótájékoztatóján dr. Áldozó Tamás hozzátéve, sok helyi családnak szeretnék megkönnyíteni az iskolakezdést. Mint mondta, a kormány döntése nyomán már minden iskolás gyermek ingyenesen kapja meg a tankönyveket, de így is jelentős összeg az iskolakezdés, a rászoruló családoknak szeretnének ebben segíteni, csatlakozva az akcióhoz.

Elsősorban új vagy használt, de jó állapotú iskolatáskát és tolltartót, új, bontatlan csomagolású füzetet, írószert, radírt, színes ceruzát, filctollat, zsírkrétát, vízfestéket, ecsetet, vonalzót és körzőt várnak. Arra kérik azonban az adományozókat, hogy élelmiszert, törött és szakadt, használhatatlan iskolaszert ne tegyenek a csomagba.

Pozsgai Réka, a Fidelitas helyi elnöke bízik abban, hogy sok támogatójuk és szimpatizánsuk csatlakozik a felhíváshoz, de természetesen bárkitől örömmel fogadják a felajánlásokat, s így még szebbé tudják tenni a hátrányos helyzetű gyermekek iskolakezdését.

A Fidesz helyi elnökétől megtudtuk, augusztus 31-ig várják a felajánlásokat a Fidesz Fő utcai irodájában, minden hétköznap 10-12 és 17-18 óra között.

A Fidesz iroda mellett, az Ajana Kisállateledel Üzletben, a Fő u. 20. szám alatt és a Máltai Ifjúsági Centrumban, az Eötvös utca 21. szám alatt (Zsinagóga mellett) lehet leadni az adományokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.