Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Július 04. 09:34, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Csapadékvíz elvezetőt építenek a Szent István úton

Csapadékvíz elvezetőt építenek a Szent István úton

A nem is olyan régen befejezett munkálatok után tegnap újra munkagépek kezdték meg a Szent István út burkolatának felmarását. A belvárosi csapadékvíz elvezetésén dolgoznak.

A beruházást célja az, hogy a Fő tér 16000 négyzetméteres területéről megfelelően elvezessék a csapadékvizet. A már meglévő - Várkerten át vezető - csapadékvíz elvezető rendszer mellé a szakemberek szerint szükség volt még egy csatornára,hogy a nagyobb esőzések esetén se áraszthassa el a víz a Várkertet - magyarázta a polgármester.- A belváros rehabilitációs projekthez kapcsolódóan több fejlesztést is beterveztünk, ezek közül az egyik a Szent István úti csapadékvíz elvezetés megoldása.A beruházás teljes költsége 54 millió forint, melyből 10 százalék önrészt kellett vállalnia az önkormányzatnak. Az építkezés idején az érintett 140 méteres szakaszon nem lesz útlezárás, de az úttest közepe munkaterület lesz, így az érintett útszakaszon fokozott óvatossággal kell közlekedni - mondta el Áldozó Tamás.

Molnár István, a városfejlesztési osztály vezetője a beruházás részleteit ismertette. Elmondta, a mintegy másfél méter széles, két-három méter mély árokba fektetik a hatvan centiméter átmérőjű csapadékvíz elvezető csöveket és kialakítják az épületekhez tartozó bekötéseket is.

A tervek szerint augusztus végére-szeptember elejére készül el az építkezés az útburkolat nyomvonalas helyreállításával együtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk