Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. December 03. 13:15, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Családtagjaival együtt termesztette a marihuánát Kemenesszentpéter határában

Családtagjaival együtt termesztette a marihuánát Kemenesszentpéter határában

A Pápai Járási Ügyészség indítványára a bíróság letartóztatását rendelte el annak a 60 éves férfinak, aki családtagjaival együtt termesztette a marihuánát Kemenesszentpéter határában.

A gyanúsított két rokonának letartóztatását 2021. november 12-én a bíróság már elrendelte, miután megalapozottan gyanúsíthatók voltak azzal, hogy a Rába folyó árterében kábítószernek minősülő kendert termesztettek, melyből a nyomozó hatóság októberben 73 tő, átlagosan két méter magas növényt talált a területen. A gyanúsítottak a teljes érés állapotában lévő növényeket leszüretelték és soproni lakóhelyükre szállították, ahol a rendőrök közel 4,3 kilogramm kábítószergyanús növényi anyagot le is foglaltak. A nyomozó hatóság ezt követően a 60 éves férfi lakóhelyén is kutatást tartott, melynek során közel 100 gramm marihuánát, valamint a kender termesztéséhez szükséges eszközöket találtak. Az ügyészség a kábítószer birtoklásának bűntettével gyanúsított férfival szemben a szökés elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a letartóztatásának elrendelését, amelynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés a gyanúsított és védőjének fellebbezése miatt nem végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.