Városlista
2020. augusztus 8, szombat - László

Hírek

2014. Szeptember 10. 20:04, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Pápai Mentőszolgálat, omegahirek.hu

Családi tragédia - Apa és fia haltak meg a balesetben!

Családi tragédia - Apa és fia haltak meg a balesetben!

Két pápai férfi, apa és fia haltak meg abban a balesetben, amely ma délután történt Noszlop és Ajka között.

A két település közötti egyik kanyarban sodródott ki a Toyota Yaris, melyben a két szerencsétlenül járt pápai férfi utazott. Az autó nekicsapódott a szemből érkező teherautónak. Kürti József, a Pápai Mentőállomás vezetője elmondta, a pápai mentők is a helyszínre siettek, ám a 43 és a 18 éves férfiak életét nem tudták megmenteni.

Az Országos Mentőszolgálat regionális orvos igazgatója az Omega Híreknek elmondta, egy mentőhelikoptert, két kiemelt esetkocsit és további két mentőautót riasztottak a helyszínre. A személyautó két sérültjén, egy 18 éves fiún és egy 43 éves férfin már nem tudtak segíteni, ők az ötközés pillanatában életüket veszítették. A kisteherautó utasai közül ketten szenvedtek könnyebb sérüléseket, mellkas- illetve térdzúzódásokat. Őket ellátás után az ajkai kórházba szállították.

A mentőktől megtudtuk, hogy miután a családot értesítették a szerencsétlenségről, az anya sokkos rohamot kapott, a pápai esetkocsit küldték ki hozzá.

Csépányi-Barczi Petrától, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől az omegahirek.hu megtudta, hogy a baleset helyszínére ajkai hivatásos tűzoltók vonultak. A roncsból feszítővágóval vették ki a holttesteket. A rendőrség teljes szélességében lezárta az utat.

A baleset helyszínén a portál stábja azt tapasztalta, hogy 35-40 méter hosszúságban nagy mennyiségű olaj folyt az útra, ami tükörsimává és rendkívül csúszóssá tette a felületet. A szemtanúk elmondása szerint a megcsúszott autó sem úgy pörgött, mintha egyszerű vizes aszfalton csúszott volna meg, hanem mintha jégen táncolna. A rendőrség kérdésünkre megerősítette, a helyszínelők rögzítették az olajnyomokat és vizsgálják, hogy az a balesetet szenvedett járművekből került az útra, vagy előtte is ott volt. A második esetben akár halált okozó veszélyeztetés is állhat a háttérben.

Fotó: mti

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 07. 17:27, péntek | Helyi

26-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma Pápán

Hat fővel nőtt az igazolt pápai esetek száma - jelentette be dr. Áldozó Tamás polgármester.

2020. Augusztus 07. 17:03, péntek | Helyi

Bemutatták a járványügyi bevetési egységet

A járványügyi bevetési egység elsődleges feladata a fertőzési gócpontok lokalizálása és a vírus továbbterjedésének megakadályozása.

2020. Augusztus 07. 13:11, péntek | Helyi

Újra kötelező a maszkhasználat a pápai piacon

A városban megszaporodott koronavírusos esetek miatt ismét szigorítanak a piac működésén.

2020. Augusztus 07. 13:02, péntek | Helyi

Kerékpárosokat ellenőriztek a rendőrök

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai baleset-megelőzési akció keretében állították meg a bicikliseket.