Városlista
2020. január 19, vasárnap - Sára

Hírek

2014. Szeptember 10. 20:04, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Pápai Mentőszolgálat, omegahirek.hu

Családi tragédia - Apa és fia haltak meg a balesetben!

Családi tragédia - Apa és fia haltak meg a balesetben!

Két pápai férfi, apa és fia haltak meg abban a balesetben, amely ma délután történt Noszlop és Ajka között.

A két település közötti egyik kanyarban sodródott ki a Toyota Yaris, melyben a két szerencsétlenül járt pápai férfi utazott. Az autó nekicsapódott a szemből érkező teherautónak. Kürti József, a Pápai Mentőállomás vezetője elmondta, a pápai mentők is a helyszínre siettek, ám a 43 és a 18 éves férfiak életét nem tudták megmenteni.

Az Országos Mentőszolgálat regionális orvos igazgatója az Omega Híreknek elmondta, egy mentőhelikoptert, két kiemelt esetkocsit és további két mentőautót riasztottak a helyszínre. A személyautó két sérültjén, egy 18 éves fiún és egy 43 éves férfin már nem tudtak segíteni, ők az ötközés pillanatában életüket veszítették. A kisteherautó utasai közül ketten szenvedtek könnyebb sérüléseket, mellkas- illetve térdzúzódásokat. Őket ellátás után az ajkai kórházba szállították.

A mentőktől megtudtuk, hogy miután a családot értesítették a szerencsétlenségről, az anya sokkos rohamot kapott, a pápai esetkocsit küldték ki hozzá.

Csépányi-Barczi Petrától, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől az omegahirek.hu megtudta, hogy a baleset helyszínére ajkai hivatásos tűzoltók vonultak. A roncsból feszítővágóval vették ki a holttesteket. A rendőrség teljes szélességében lezárta az utat.

A baleset helyszínén a portál stábja azt tapasztalta, hogy 35-40 méter hosszúságban nagy mennyiségű olaj folyt az útra, ami tükörsimává és rendkívül csúszóssá tette a felületet. A szemtanúk elmondása szerint a megcsúszott autó sem úgy pörgött, mintha egyszerű vizes aszfalton csúszott volna meg, hanem mintha jégen táncolna. A rendőrség kérdésünkre megerősítette, a helyszínelők rögzítették az olajnyomokat és vizsgálják, hogy az a balesetet szenvedett járművekből került az útra, vagy előtte is ott volt. A második esetben akár halált okozó veszélyeztetés is állhat a háttérben.

Fotó: mti

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 19. 11:12, vasárnap | Helyi

Árokba borult egy autó a 83-ason

Győrszemere közelében történt a baleset.

2020. Január 18. 07:28, szombat | Helyi

Árokba borult egy autó Nyárád és Nemesszalók között

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy személyautó péntek délután, a 834-es út Nyárád és Nemesszalók közötti szakaszán.

2020. Január 17. 09:43, péntek | Helyi

Ne csak egy kis felületet kaparjon le!

A jármű szélvédőjéről a pára, a jég és a hó teljes eltakarítása a járművezető kötelessége – erre hívja fel a figyelmet a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

2020. Január 16. 20:22, csütörtök | Helyi

Lakástűzben meghalt egy férfi a Vak Bottyán utcában

Meghalt egy ember Pápán, miután a Vak Bottyán utcában levő ház egyik helyiségében tűz keletkezett - írja a Veol.hu.