Városlista
2023. szeptember 30, szombat - Jeromos

Hírek

2022. Szeptember 10. 14:36, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Családi nap a pápai repülőtéren

Családi nap a pápai repülőtéren

Ezúttal a játéké és a szórakozásé volt a fő szerep az MH Pápa Bázisrepülőtéren, ahol szombaton délelőtt tartották meg az idei családi napot.

A Bázisrepülőtéren dolgozó szervezetek katonai és civil állományainak tagjait, valamint családtagjaikat hívták meg idén is a családi napra, továbbá azokat, akik már nem aktív tagjai az állománynak, de mindenképp fontos részei a pápai katonák közösségének. A reggeli megnyitóünnepség zászlófelvonással kezdődött, majd Peder Söderström ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka és Magasy Zsolt ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka köszöntötték a megjelenteket.

A családi napon számos program várta a családokat. A Bázisrepülőtér eszközeit, gépeit a földön tekinthették meg az érdeklődők. Az elmúlt évekhez képest újdonságnak számított a Gidrán harcjármű, amelynek gyártása Kaposváron történik majd. Az eszközbe bárki be is szállhatott, sajnos azonban fotókat nem készíthettünk a jármű belsejéről.

Népszerű volt a felújított Mi-24-es helikopter és a MiG-21-es vadászgép is a földön, de sokan kíváncsiak voltak a Honvédség elmúlt években zajló fejlesztésének részeként beszerzett Airbus H-145M típusú helikoptere is, amelyet egy látványos dinamikus bemutatón is szemügyre vehettek a látogatók. A földi bemutatók slágere természetesen idén is a C-17-es szállítógép volt, a levegő urai pedig a nem sokkal dél előtt érkező Gripen vadászgépek voltak.

A kisebbeket többek között arcfestés, légvár, játszóház, lufihajtogató bohóc, vagy paintball lövészet várta.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 29. 21:37, péntek | Helyi

Kigyulladt egy rakodógép Takácsinál

A tűz egy kockabálát is elért.

2023. Szeptember 29. 19:54, péntek | Helyi

Helikopteres gyakorlatot tartanak majd' három héten át a pápai légibázison

Nemzetközi helikopter harcászati oktatóképző gyakorlatot tartanak 2023. október 02-20 között a pápai MH 47. Bázisrepülőtéren.

2023. Szeptember 29. 14:23, péntek | Helyi

Így jött létre a tó helyén épült pápai városrész

Több mint 100 évvel ezelőtt vette kezdetét a városrész története, az egykori lápos, mocsaras területen.

2023. Szeptember 29. 13:21, péntek | Helyi

Kutyust mentett a pápai közutas!

Az elkóborolt tacsit a pápai mérnökség útellenőre segítette hazajutni.