Városlista
2023. február 7, kedd - Tódor

Hírek

2022. Szeptember 10. 14:36, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Családi nap a pápai repülőtéren

Családi nap a pápai repülőtéren

Ezúttal a játéké és a szórakozásé volt a fő szerep az MH Pápa Bázisrepülőtéren, ahol szombaton délelőtt tartották meg az idei családi napot.

A Bázisrepülőtéren dolgozó szervezetek katonai és civil állományainak tagjait, valamint családtagjaikat hívták meg idén is a családi napra, továbbá azokat, akik már nem aktív tagjai az állománynak, de mindenképp fontos részei a pápai katonák közösségének. A reggeli megnyitóünnepség zászlófelvonással kezdődött, majd Peder Söderström ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka és Magasy Zsolt ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka köszöntötték a megjelenteket.

A családi napon számos program várta a családokat. A Bázisrepülőtér eszközeit, gépeit a földön tekinthették meg az érdeklődők. Az elmúlt évekhez képest újdonságnak számított a Gidrán harcjármű, amelynek gyártása Kaposváron történik majd. Az eszközbe bárki be is szállhatott, sajnos azonban fotókat nem készíthettünk a jármű belsejéről.

Népszerű volt a felújított Mi-24-es helikopter és a MiG-21-es vadászgép is a földön, de sokan kíváncsiak voltak a Honvédség elmúlt években zajló fejlesztésének részeként beszerzett Airbus H-145M típusú helikoptere is, amelyet egy látványos dinamikus bemutatón is szemügyre vehettek a látogatók. A földi bemutatók slágere természetesen idén is a C-17-es szállítógép volt, a levegő urai pedig a nem sokkal dél előtt érkező Gripen vadászgépek voltak.

A kisebbeket többek között arcfestés, légvár, játszóház, lufihajtogató bohóc, vagy paintball lövészet várta.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 10:55, kedd | Helyi

Teherautók akkumulátorait lopták el egy vaszari udvarból

2023. Február 06. 12:57, hétfő | Helyi

Kábítószert találtak a rendőrök a fiataloknál Pápa belvárosában

A járőrök 2023. február 5-én este Pápa belvárosában állítottak meg egy személygépkocsit ellenőrzés céljából.

2023. Február 06. 12:00, hétfő | Helyi

Számos baleset történt az elmúlt héten a megye útjain

2023. január 30-án 0 órától 2023. február 5-én 24 óráig összesen 9 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyek közül 5 súlyos, 4 pedig könnyű sérüléssel végződött.

2023. Február 05. 05:00, vasárnap | Helyi

TOP 50-es körözöttet fogtak el - Videóval

A Pápai Rendőrkapitányság 16 rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 41 éves komáromi lakossal szemben.