Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2023. Szeptember 16. 16:42, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Családi nap a pápai légibázison

Családi nap a pápai légibázison

Az MH 47. Bázisrepülőtér idén is családi napot szervezett, hogy az ott szolgálatot teljesítők családtagjai is betekintést nyerhessenek a légibázis munkájába, illetve így köszönjék meg nekik az általuk nyújtott támogatást.

A Bázisrepülőtéren dolgozó szervezetek katonai és civil állományainak tagjait, valamint családtagjaikat hívták meg idén is a családi napra, továbbá azokat, akik már nem aktív tagjai az állománynak, de mindenképp fontos tagjai a pápai katonák közösségének. A délelőtti megnyitóünnepség zászlófelvonással kezdődött, majd Jason Mills, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka és Magasy Zsolt ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka köszöntötték a megjelenteket. A nyitóünnepségen egy perces néma felállással tisztelegtek a napra pontosan 33 esztendővel ezelőtt, a pápai repülőtéren légibemutató közben hősi halált haltSoproni (Sopi) Károly őrnagy emléke előtt.

A családi napon számos program várta a családokat. A Bázisrepülőtér eszközeit, gépeit a földön tekinthették meg az érdeklődők, így a Pápán szolgálatot teljesítő C-17-es szállítórepülőgépet is. Volt dinamikus bemutató is, a pápai ejtőernyősök látványos ugrást hajtottak végre. Idén is népszerű volt a kutyás bemutató, ezúttal új elemként solymász show is szerepelt a programban, fellépett a Fricska Táncegyüttes, végül pedig az RCB koncertje zárta a családi napot. Látványos eleme volt a napnak a felújított MiG-15-ös vadászgép bemutatása.

A kisebbeket többek között arcfestés, légvár, játszóház, lufihajtogató bohóc, továbbá pedálos kisautók várták, de például a paintballt is ki lehetett próbálni bárkinek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 16:43, vasárnap | Helyi

Folklór Majális az Erzsébet ligetben

Néptánccal és gyermekprogramokkal várta a pápaiakat a nyugdíjas egyesület.

2024. Május 26. 08:51, vasárnap | Helyi

A levegőből találtak rá az idős eltűntre a Bakonyban

Igazi összefogás eredményeként találták meg azt a dudari hölgyet, akit családja kétségbeesetten keresett szombaton délután.

2024. Május 25. 08:20, szombat | Helyi

Rangos nemzetközi díjat kapott egy somlói bor

A somlói Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje és a Royal Tokaji 2018-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en (IWC).

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.