Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Július 09. 07:38, hétfő | Helyi
Forrás: PÁNKE

Családi Nap a Népesedési Világnap alkalmából

Családi Nap a Népesedési Világnap alkalmából

A PÁNKE 3. Családi Napjának idén az Acsády Iskola adott otthont. A rendkívüli meleg ellenére is kilátogatók kellemesen, családias közösségben tölthették a napot. A PÁNKE a piknik-hangulat mellett színes programokkal készült.

A napot a Nagyalásonyi Napsugár Tánccsoport kezdte, a mosolygós gyermekarcocskák hamarosan minden felnőtt arcára mosolyt csaltak. Ezután az iskola sportpályáján a Pápai Rendőrkapitányság rendőrkutya bemutatót tartott, a rendőrkutya a bátortalanabb gyerekek szívébe is belopta magát. A jövő tűzoltói a Városi Tűzoltóság jóvoltából egy tűzoltóautóba is beszállhattak, választ kaphattak kérdéseikre. Később a lelkes sportrajongók nagy örömére városunk egyik büszkesége, Kasza László énekelt az Alter-EGO – Nati & Laci formációval.

Délután a CIB Bank hívta játékos vetélkedőre a jelenlévőket. Sok kisgyerek és anyuka nagy pillanata következett a baba-mama és a gyermek-anyuka szépségversennyel, a sok csinos anyukát és aranyos gyermeket látva a szakértő zsűri csak hosszas tanácskozás után tudott dönteni: ne csak egy-egy, hanem két-két „legszebbet” választottak kategóriánként, ráadásul minden induló bátorságát és szépségét nyalánksággal, és apró ajándékokkal jutalmazták a szervezők. A verseny izgalmai után az anyukák némileg nyugodtabb és csendesebb körülmények között hallgathatták figyelemmel Deákné B. Katalin, a Tudatos Szülő Nevelési Módszer kidolgozója, az "Anya taníts engem!" című sikerkönyv szerzőjének előadását. A nyugalom percei után ismét hangos puffanások és vezényszavak töltötték meg az iskola auláját, a Dózsa József Judo Sportegyesület bemutatójának köszönhetően. A bemutató után a nézőknek is egyből alkalmuk adódott levezetni a felgyülemlett energiáikat a sorversenyeken. A bicikli-akadályversenyen a nagy meleg miatt kevesebben indultak, a PÁNKE Vándorkupát viszont egy olyan fiatal versenyző nyerte, aki ügyessége okán nagy valószínűséggel be fogja írni a nevét a pápai sporttörténelembe. A mozgásos versenyszámokkal ellentétben a csokievő versenyen felnőttek is részt vettek, bizonyítva ezzel, hogy a bennünk élő gyermek valóban nem veszett el, csak talán kicsit átalakult. A versenyek izgalmait a Munkácsy Zenestúdió tehetséges fellépőit hallgatva lehetett kipihenni. A Zenestúdió is a kezdetektől támogatja a PÁNKE nyári családi rendezvényét, és idén már harmadik alkalommal vett részt ingyen, jótékonysági alapon a családi napunkon. A délutánt a Lupo-K9 kutyaiskola bemutatója zárta, az okos, jól idomított kutyák a „kutya melegre” fittyet hányva bizonyították tudásukat a nézőknek.

A tombolasorsolásra sokan már régóta vártak, a több mint százezer forint összértékű nyeremény húzása ismét kellemes izgalmat jelentett, a fődíjat, a Zalakarosi Szabadics Apartman 6 fő által igénybe vehető 2 éjszakás szálláslehetőségét Szabó Norbert és családja nyerte, ez úton is jó pihenést és kellemes időtöltést kívánunk nekik. Az estét egy hangulatos élőzenés bállal zárta az I & T együttes (Ildi és Tomy).

Egész napos kísérőprogramot jelentett a Pápa Városi Polgárőrség által működtetett KRESZ PARK (külön köszönet illeti azokat a kitartó polgárőröket, akik a forróság ellenére is folyamatosan kísérték, segítették és felügyelték az ott játszó gyerekeket), a Magyargencsi Sportegyesület jelenléte a pingpongoktatással és versenyekkel, az arcfestés, csillámtetoválás, kézműves-foglakozás, lufifújó verseny, valamint a véradási lehetőség.
A tombolából 21.000,-Ft gyűlt össze, amit az Egyesület a következő rendezvényre szeretne fordítani 2012. szeptember 15-én a Gyermekek Világnapja kapcsán.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék