Városlista
2019. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2018. Szeptember 08. 13:53, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Családi nap a bázison

Családi nap a bázison

Az MH Pápa Bázisrepülőtéren dolgozók hozzátartozói vehettek részt a szombati családi napon.

A kilenc órakor megtartott ünnepélyes zászlófelvonás és megnyitó után a légierő zanakar szórakoztatta az egybegyűlteket, majd a nap egyik leglátványosabb eleme, egy Gripen vadászrepülőgép bemutatója következett.

Mivel családi napra várták az érdeklődőket, a program bővelkedett a gyermekeknek szánt elemekben. Ugrálóvár, rodeo bika, pedálos kisautó, trambulin és még számos különleges játék közül választhattak a látogatók, de természetesen megtekinthették a bázisrepülőtéren használt különleges gépeket, járműveket, vagy felülhettek a már csak bemutatási céllal felállított harci helikpterre. A hangárban bemutatták a hamarosan a Celli úti körforgalomban épülő emlékműre kerülő MiG-21-est, sőt, a gép hajtóművének metszetét is megvizsgálhatták, a technika után érdeklődők.

A programok sorában hagyományőrző bemutató és kutyás show is szerepelt, a családok legnagyobb örömére pedig a C-17-es szállítógépet is megtekinthették, igaz, csak a földön, hiszen a gép éppen egy nagyszervízen esik át.

Gangler László ezredes, a Pápai Bázisrepülőtár parancsnoka a negyedik éve megrednezésre kerülő családi nappal kapcsolatban elmondta tíz éve működnek együtt a Nehéz Légiszállító Programban részt vevő 12 állam katonáival, ennek egyik jelképe ez a családi nap is, melyben a Nehéz Légiszállító Ezred, a Nato Programiroda, a Boeing, valamint az MH Pápa Bázisrepülőtér is részt vesz. - Tíz évvel ezeletőtt számos új igénnyel jelent meg az új szervezet nálunk, melynek egy része kissé szokatlan is volt számunkra, mivel más metódusok alapján dolgoztunk korábban, de mára nagyon jól kialakult a közös munka és az együttélés is. Sok pozitív visszajelzést kapunk a városból, a külföldi katonák és családtagjaik megszervezik a szabadidejüket is, járnak különböző egyesületekben, részt vesznek a városi programokon, sőt, jellemző az is, hogy akik itt szolgáltak, visszajárnak a rendezvényeinkre, elhozzák barátaikat és családtagjaikat is - mondta el a parancsnok.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 22. 13:53, hétfő | Helyi

Frontális baleset Kemeneshőgyésznél

Frontálisan egymásba rohant két személygépkocsi a Kemeneshőgyész és Kemenesmagasi közötti, 8412-es úton.

2019. Július 22. 09:11, hétfő | Helyi

Elhunyt Nemcsics Antal pápai származású festőművész

Életének 92 évében elhunyt Nemcsics Antal festőművész, akadémikus, a BME Rajzi tanszékének tanára.

2019. Július 22. 08:37, hétfő | Helyi

Felborult egy autó Marcaltőnél

Lesodródott az útról és felborult egy személygépkocsi Marcaltő közelében, a Pápa felé vezető úton.

2019. Július 21. 19:25, vasárnap | Helyi

Kerékpárt lopott, a pápai rendőrök elfogták

A Pápai Rendőrkapitányság lopás miatt indított büntetőeljárást egy 28 éves helyi férfi ellen.