Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Október 21. 15:54, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Csaknem megduplázódott a pozitív esetek száma egy hét alatt Pápán

Csaknem megduplázódott a pozitív esetek száma egy hét alatt Pápán

Az egy héttel ezelőtti 35-ről 61-re nőtt a pápai pozitív esetszáma - derült dr. Áldozó Tamás polgármester ma délutáni sajtótájékoztatóján.

Az elmúlt egy héten 49 esetben rendeltek el új zárlatot, azonban 23 korábbit feloldottak. A fertőzöttek átlag életkora 44 év. Jelenleg összesen 314 karantén van érvényben a városban, melyből 61 zárlat, 45 pedig elkülönítés - dertült ki a sajtótájékoztatón.

A polgármester elmondta, hogy az egyik óvodában a szülők együttműkodését kellett kérniük az őszi szünet idejére, ugyanis olyan mértékben csökkent le a munkatársak létszáma a karanténok és a családban való érintettségek miatt, hogy nem lehetett biztosítani a gyermekek felügyeletét.

Az óvodák mellett egyre több középiskolában és általános iskolában jelenik meg a járvány. A polgármester arra kéri a családokat, hogy használják ki az őszi szünet nyújtotta időszakot arra, hogy a gyerekek ne menjenek közösségbe, vágják el azokat a kapcsolatokat, amelyek kontaktok lehetnek a fertözés továbbadása szempontjából, így november elején a remények szerint mindenki egészségesen folytathatja az iskolai tanulmányait.

Egy, a közösségi médiában terjedő pletykáról, mely szerint újabb halálos áldozata lenne a járványnak Pápán, a polgármester elmondta, ilyen esetről nincs információja, az eddig megszünt zárlatokkal kapcsolatban úgy tudja, hogy azokat feloldották és nem haláleset miatt szüntek meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.