Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Január 14. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Csak elvileg lépett hatályba január 1-jén az egészséges étkeztetést előíró menzarendelet, annak előírásait ugyanis majd csak szepte

Csak elvileg lépett hatályba január 1-jén az egészséges étkeztetést előíró menzarendelet, annak előírásait ugyanis majd csak szepte

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) igazságtalannak és elfogadhatatlannak tartja az útdíjat, ezért arra kérte a kormányt, hogy legalább a gyorsforgalmi utakon és a nagyáruházakhoz vezető autópálya-szakaszokon szüntesse meg a díjfizetési kötelezettséget.

A szövetség közleményében az áll: Hegedüs Lajos, a szervezet elnöke levélben kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, Lázár János Miniszterelnökséget vezető, valamint Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, hogy az útdíjjal 'ne lehetetlenítsék el végképp' a súlyosan morgáskorlátozott emberek közlekedését.

Azt írták: a kormány több intézkedésével eddig is nehezítette a kerekesszékes, mozgássérült emberek közlekedését, a kiterjesztett útdíj miatt azonban sokuk már a munkahelyükre vagy bevásárolni sem fog tudni eljutni. A mozgáskorlátozottak többsége a bevásárlást csak a város peremére települt nagyáruházakban tudja elintézni, mert azok akadálymentesek, tágasak, kerekesszékkel jól bejárhatók, és megfelelő mosdókkal, parkolóhelyekkel vannak ellátva - magyarázták.

Úgy folytatták: a közösségi közlekedés nem akadálymentes, a mozgássérülteket iskolába, munkába, orvoshoz vivő támogató szolgálatok mikrobuszai után pedig dupla összegű útdíjat kell fizetni, ami újabb csapás az elmúlt évek egyre csökkenő állami támogatása miatt 'amúgy is az összeomlás szélén álló' támogató szolgálati rendszerre - figyelmeztettek.

A MEOSZ a gyorsforgalmi utak és a nagyáruházakhoz vezető autópálya-szakaszok útdíjmentessége mellett azt kérte, hogy a kormány mentesítse az útdíj alól a támogató szolgálatok gépjárműveit. Ehhez a szövetség szakmai segítséget és partnerséget ajánlott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.