Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Február 09. 07:32, csütörtök | Belföld
Forrás: STOP/Kék-Ezüst

"Csak" Amerikában sztár - itthon alig ismerik

Zita Foster neve ismeretlenül hangozhat a hazai zenekedvelő közönség számára, pedig Amerikában közkedvelt és keresett jazzénekesnő.

És hogy miért fontos ez? Mert Zita egy ízig-vérig magyar lány, aki a tengerentúlra ment szerencsét próbálni. És hogy ez sikerült is, mi sem mutatja jobban, hogy Amerikában igazi jazzcsillagnak számít.

Zita karrierje egy igazi tündérmesébe illő történet, ahol a szegény lány elindul szerencsét próbálni a nagyvilágba. A tehetsége végig a segítségére volt, mert bár meg kellett küzdenie a sikerért, mára közkedvelt és méltán elismert jazzénekes Amerikában.

- 10 éve élek Amerikában, az Észak-Karolinai Egyetem jazzének-pszichológia szakán tanultam - mesélte Zita. - Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy John Valerio jazz zongoristától tanulhattam meg a jazz alapjait. Manapság rengeteg fellépésem van, azonban rögös úton jutottam el idáig. Magyarországon vendéglátóztam, majd Japánban próbáltam szerencsét az énekléssel, s csak ezután hívtak meg Amerikába fellépni. Szinte semmim sem volt, amikor elindultam a nagyvilágba, csupán a szerencsémben bízhattam, na meg a tudásomban. Szerencsére mindig mellettem állt a párom, akinek rengeteget köszönhetek.

Bár Zita nagyon szeret az Államokban élni és énekelni, sokszor visszahúzza a szíve Magyarországra.

- Miután megszületett a kislányom, egy időre abbahagytam a koncertezést, azonban mostanra visszatértem a színpadra. Rengeteg felkérésem van Amerikában, és sok pozitív visszajelzést kapok, aminek nagyon örülök - mondta Zita mosolyogva.

- Nagy álmom, hogy ne csak a tengerentúlon, hanem idehaza is megismerhessen és megkedvelhessen a zeneszerető közönség. Erre most lesz is lehetőségem, ugyanis hamarosan Magyarországra érkezem, ahol - remélhetőleg- sikerül elnyernem a magyar emberek tetszését.

Címkék: jazz, Zita Foster

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére