Városlista
2021. április 15, csütörtök - Tas, Anasztázia

Hírek

2020. Április 23. 13:06, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Csak akkor menjen a hulladékudvarba, ha feltétlenül szükséges

Csak akkor menjen a hulladékudvarba, ha feltétlenül szükséges

A Közszolg Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, biztosan szerveznek házhoz menő lomhulladék begyűjtést az idei évben is.

Mint ismeretes, a társaság a jelenlegi helyzetben elhalasztotta a házhoz menő lomhulladék begyűjtési akcióját. Mészáros Csaba elmondta, mivel a korlátozó intézkedések május elejéig biztosan hatályban maradnak, és várhatóan azt követően is csak fokozatos és lassú enyhítési folyamat veszi majd kezdetét, ezért májusban sem indul el a szolgáltatás. A későbbeikről május közepén hoznak döntést.

A Közszolg Kft. ügyvezetője hozzátette, törvényi előírás, hogy évente egy lomhulladék begyűjtést szervezzenek. Amennyiben a legrosszabb forgatókönyv valósul meg és a járvány elhúzódik, alternatív módon, de abban az esetben is lesz házhoz menő lomtalanítás idén is. Azoknak, akiknek ezekben a hetekben, hónapokban keletkezik lomhulladéka, lehetősége van azt elszállítani a Szabó Dezső utcai hulladéludvarba, amely a megszokott rendben üzemel.

Mészáros Csaba ugyanakkor arra kéri a lakosságot, hogy a hulladékudvar szolgáltatásait csak valóban indokolt esetben vegyék igénybe. Hozzátette, húsvét környékén kígyózó sorok alakultak ki a hulladékudvarnál, amely a jelenlegi helyzetben nem veszélytelen. A hulladékudvar egyébként óvintézkedéseket vezetett be, tekintettel arra, hogy személyes találkozás nélkül nem oldható meg a hulladék lerakása, a dolgozók maszkot viselnek, az érkező autósokat már a kapuban megállítják, hogy ne kelljen az irodába befáradniuk az ügyfeleknek, valamint egyszerre csak két gépkocsit engednek be a hulladékudvar területére.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 14. 16:17, szerda | Helyi

Orbán Viktor: Várhatóan jövő héten nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai

Jövő héten nyithatnak a teraszok, ha megvan a három és félmillió beoltott – jelentette be szerdán a közösségi oldalán Orbán Viktor a kormányülést követően.

2021. Április 14. 08:13, szerda | Helyi

Gőgös Zoltán megvizsgáltatta, hogy hatékony-e a szervezetében a korábban kapott kínai vakcina

A korábbi szocialista politikus közösségi oldalán azt írta, hogy az elmúlt napokban szárnyra kapott, a kínai vakcina hatékonyságát megkérdőjelező hangoktól függetlenül is elvégeztette volna a vizsgálatot.

2021. Április 13. 15:51, kedd | Helyi

Április 13. - A Bakonyban egyre vastagabb a hótakaró

Akár 20 cm friss hó is összegyűlhet a Bakony egyes pontjain - írja az Időkép.

2021. Április 13. 09:52, kedd | Helyi

Késsel sebesítette meg partnerét a pápai nő

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja a Veszprém Megyei Főügyészség azt az 53 éves pápai nőt, aki vitájuk közepette ittasan egy késsel sebesítette meg férfi ismerősét.