Városlista
2019. november 21, csütörtök - Olivér

Hírek

2019. November 03. 09:23, vasárnap | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu

Concordia Motax KC - Győzelem a listavezető ellen

Concordia Motax KC - Győzelem a listavezető ellen

Az NB I/B-s kosárlabda bajnokság zöld csoportjának hetedik fordulójában a 100 százalékos teljesítménnyel az élen álló Péccsel találkozott a Concordia Motax KC Pápa.

Hatból hat siker állt az akadémisták neve mellett a feldobás előtt, a hazai pálya azonban a pápaiak mellett szólt.

A pécsiek kezdték jobban a meccset, 0-4 után aztán összekapta magát a Pápa és egy 13-0-s futással hamar nagy előnyre tett szert, a vendégek mestere időt is kért. Ivica Mavrenski fejmosása hatott tanítványaira, hiszen magára talált a Pécs, gyors indításokkal és Benke tripláival a negyed végére megfordította az állást (10. perc 23-24).

A második negyedben a hazai védekezés továbbra sem állt össze, a vendégek könnyű ziccereket dobva a nagyszünetre tízpontos előnnyel mehettek (34-44).

Az apró hibák ellenére kiválóan kezdte a második félidőt a Motax, egy 7-0-s futással három pontra zárkózott, egy sportszerűtlen fault után már csak egy pont volt a különbség (43-44), sőt a negyed derekán Keller ziccerével már a Pápa vezetett (47-46). Az előny nem tartott sokáig, a Pécs megint megrázta magát, Váits és Meleg kosaraival nyolcra növelte a különbséget, ám Kálmán időkérését követően ismét a hazaiak felé billent a mérleg nyelve, a döntés az utolsó felvonásra maradt (57-55).

Dobrijevic hármasával kezdődött a negyedik negyed, majd Horváth Attila percei következtek, a csapatkapitány két triplát helyezett el a gyűrűbe (63-58), innentől kezdve pedig már nem engedte ki a kezéből a meccset a hazai alakulat, mely Murai két büntetőjével 11 ponttal megnyerte a találkozót. A PKC hazai pályán továbbra is veretlen, míg az akadémisták elszenvedték idei első vereségüket.

Concordia Motax KC Pápa - Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs 76-65 (23-24, 11-20, 23-11, 19-10)

Kálmán László: Jól kezdtük a mérkőzést már az elején jó ritmust fogtunk, a második negyedben azonban a védekezésünk kudarcot vallott. A csapat tartását mutatja, hogy a második félidőben 20 pontot rávertünk a listavezetőre, ez is bizonyítja, hogy mennyire akartuk ezt a győzelmet. Bebizonyítottuk magunknak és a szurkolóiknak, hogy merészebb céljaink is lehetnek, de a földön maradunk és dolgozunk tovább, meglátjuk mire lesz elég.

Concordia Motax KC Pápa: Balla 6, Murai 17, Keller 6, Sonyák 19/12, Hódi 6/6, cserék: Horváth A. 13/12, Burai 4, Márton 5/3, Kocsis, Kovács, Bakos, vezetőedző: Kálmán László.
Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs: Vukas, Scherer 8, Benke 16/9, Meleg 16/3, Dobrijevic 12/3. Csere: Fülöp Zs. 2, Rosic 4, Rátvay 2, Váits 3, Fekete 2., vezetőedző: Ivica Mavrenski.

Forrás: Pápa-ma.hu

Címkék: kosárlabda, pápa kc, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 21. 17:15, csütörtök | Helyi

Hamis rendszámú, engedély nélkül elvitt autóval okozott ittasan balesetet Csóton

Egy 20 éves pápai férfi ellen egyedi azonosító jellel visszaélés, egy 21 éves bakonyszücsi lakos ellen pedig jármű önkényes elvétele és ittas járművezetés miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon.

2019. November 21. 17:13, csütörtök | Helyi

Valutával csal két román állampolgár Pápán, de lebuktak

Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

2019. November 21. 10:00, csütörtök | Helyi

21. századi technológia a pápai Korona Gyógyszertárban

Egy szoba méretű gyógyszerkiadó robot dolgozik a Csóka körforgalomnál található patika alagsorában. Amióta "Róbert" munkába állt, gyakorlatilag megszűnt a sorban állás, miközben többen vásárolnak a gyógyszertárban, mint korábban.

2019. November 20. 18:43, szerda | Helyi

Szombaton teljes útzár mellett aszfaltozzák a Téglagyári úti körforgalmat

Mától (csütörtök) félpályás útlezárás mellett kisebb kiegészítő szakaszokat látnak el új burkolattal, szombaton pedig teljes lezárás mellett aszfaltozzák le az új körforgalmat.