Városlista
2023. június 4, vasárnap - Bulcsú

Hírek

2022. Április 27. 21:35, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Civilben fékezte meg a tüzet az idősek otthonában a Bázisrepülőtér tűzoltója

Civilben fékezte meg a tüzet az idősek otthonában a Bázisrepülőtér tűzoltója

Varjas Péter az épületben tartózkodott, amikor megszólalt a tűzjelző, egy poroltóval megfékezte a tűz továbbterjedését, majd a mentésben is segédkezett.

Egy pápai idősek otthonában történt tűzeset elhárításában vett részt az MH Pápa Bázisrepülőtér egyik katonája - írja a Honvedelem.hu.

Varjas Péter őrvezető, az MH Pápa Bázisrepülőtér Tűzoltó és ABV Szakasz repülőtéri tűzoltója április 22-én, reggel, pihenőidejében, egy barátjának segített az egyik pápai idősotthonban, amikor megszólalt a tűzjelző.Ekkor vette észre, hogy az egyik szobából az ablakon és az erkélyajtón keresztül dől ki a füst.

Varjas őrvezető áramtalanította az épületet, majd elkérte a gondnoktól a porral oltó készüléket. A szobába lépve látta, hogy ég a televízió. A kézi tűzoltó készülék tartalmát a tűzre fújta, megakadályozva annak továbbterjedését.

Ezt követően segített az intézmény dolgozóinak kimenekíteni a mozgáskorlátozott lakókat, és ellenőrizte, hogy nem maradt-e valaki a füsttel borított épületben. Végül segített a kiérkező városi tűzoltói egységnek az oltási munka előkészítésében.

Szöveg: Mátyás Botond Hunor | Fotó: Varjas Péter

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 04. 08:44, vasárnap | Helyi

Amerikai légi utántöltő gép érkezett Pápára

Közös kiképzésen vett részt az Ohio Légi Nemzeti Gárda Légi 121. Utántöltő Ezred és a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtér KC-135 Stratotanker repülőgép személyzete.

2023. Június 04. 08:30, vasárnap | Helyi

Ugod belterületén borult fel autójával a 18 éves sofőr

A sofőr megsérült a baleset következtében - áll a rendőrség tájékoztatásában.

2023. Június 03. 10:52, szombat | Helyi

Június közepétől változik a menetrend a Pápa és Veszprém közötti közlekedésben

2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik a Pápa és Veszprém közötti autóbusz közlekedés menetrendje is.

2023. Június 02. 13:53, péntek | Helyi

Megöléssel fenyegette volt párját, a pápai rendőrök előállították

Zaklatás vétség és rágalmazás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 54 éves helyi lakossal szemben.