Városlista
2019. december 13, péntek - Luca

Hírek

2018. Május 09. 13:34, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Civil szervezetek és programok támogatási szerződéseit írták alá

Civil szervezetek és programok támogatási szerződéseit írták alá

Civil szervezetek és kiemelt események támogatási szerződésének ünnepélyes aláírására került sor ma délelőtt a Városházán.

A meghívásos pályázaton 14 millió 250 ezer forint szétosztásáról született döntés, a 15 milliós keretből. A fennmaradó összeget hasonlóképpen civil szervezetek támogatására fogják fordítani - mondta el Áldozó Tamás polgármester. A zárt pályázatra meghívott szervezetek névsora a tavalyi évhez képest egyel bővült, a Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület tavaly nem részesült támogatásban, idén a Pápai Zsidó Kulturális Nap megszervezésére kapott egy millió forintot. A legnagyobb összeget a Pápai Fúvósok Közhasznú Egyesülete kapta idén, a két évvel ezelőtt nagy sikert arató Pápai Fúvós Fesztivál útbóli megszervezése miatt.Pápai Vadvirág Művészeti Egyesületnek nagy tervei vannak az egyesületi munka kapcsán, ezeknek a megalapozása felé segítheti őket az idei 3 millió forintos önkormányzati támogatás - mondta el a városvezető.

Hagyományok Hegye Egyesület: 1 500 000 Ft
Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület: 3 000 000 Ft
Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület: 1 000 000 Ft
Pápai Fúvósok Közhasznú Egyesülete: 5 000 000 Ft
Pápa Városi Polgárőrség: 1 000 000 Ft
Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi - Érdekképviseleti Egyesülete: 750 000 Ft
Pápai Lovas Club: 2 000 000 Ft

A fentieken túl a JMSZK is pályáztat civil szervezeteket támogatási forrásokra, továbbá a polgármesteri keretből is jut ilyen célokra. Költségvetéséből hozzávetőlegesen hatvan millió forintot fordít a város sport és civil szervezetek támogatására, melyek többsége egyéb forrásból hasonló összeghez jut működése biztosítására.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 12. 15:13, csütörtök | Helyi

Egészen parádés a SAC tetrisz fotója

Stratégiai Légiszállítási Képesség (Strategic Airlift Capability - SAC) az MH Pápa Bázisrepülőtéren készített fotójával csatlakozott a tetrisz kihíváshoz.

2019. December 12. 11:53, csütörtök | Helyi

Csőtörés – Egészen a víztoronyig kicserélik a problémás csövet a Vásár utcában

Három év alatt háromszor tört el ugyanaz a főnyomócső a Vásár utcában, a Vízmű úgy döntött, hogy a Török Bálint utcai körforgalomtól egészen a víztoronyig kicserélik a csövet.

2019. December 11. 22:05, szerda | Helyi

Csőtörés miatt hömpölygött a víz a Vásár utcán

Olvasónk videóján jól látható, hogy jelentős mennyiségű víz ömlött ki. A város több pontjáról jelezték olvasóink, hogy lecsökkent náluk a víznyomás.

2019. December 11. 21:20, szerda | Helyi

Újabb vidám Zanzafix történetek a gyermekeknek!

Új mesekönyvéről kérdeztük Iványi Balázst,mely Zanzafix születésnapja címmel jelent meg december elején a pápai könyvesboltokban.