Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Május 09. 13:34, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Civil szervezetek és programok támogatási szerződéseit írták alá

Civil szervezetek és programok támogatási szerződéseit írták alá

Civil szervezetek és kiemelt események támogatási szerződésének ünnepélyes aláírására került sor ma délelőtt a Városházán.

A meghívásos pályázaton 14 millió 250 ezer forint szétosztásáról született döntés, a 15 milliós keretből. A fennmaradó összeget hasonlóképpen civil szervezetek támogatására fogják fordítani - mondta el Áldozó Tamás polgármester. A zárt pályázatra meghívott szervezetek névsora a tavalyi évhez képest egyel bővült, a Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület tavaly nem részesült támogatásban, idén a Pápai Zsidó Kulturális Nap megszervezésére kapott egy millió forintot. A legnagyobb összeget a Pápai Fúvósok Közhasznú Egyesülete kapta idén, a két évvel ezelőtt nagy sikert arató Pápai Fúvós Fesztivál útbóli megszervezése miatt.Pápai Vadvirág Művészeti Egyesületnek nagy tervei vannak az egyesületi munka kapcsán, ezeknek a megalapozása felé segítheti őket az idei 3 millió forintos önkormányzati támogatás - mondta el a városvezető.

Hagyományok Hegye Egyesület: 1 500 000 Ft
Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület: 3 000 000 Ft
Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület: 1 000 000 Ft
Pápai Fúvósok Közhasznú Egyesülete: 5 000 000 Ft
Pápa Városi Polgárőrség: 1 000 000 Ft
Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi - Érdekképviseleti Egyesülete: 750 000 Ft
Pápai Lovas Club: 2 000 000 Ft

A fentieken túl a JMSZK is pályáztat civil szervezeteket támogatási forrásokra, továbbá a polgármesteri keretből is jut ilyen célokra. Költségvetéséből hozzávetőlegesen hatvan millió forintot fordít a város sport és civil szervezetek támogatására, melyek többsége egyéb forrásból hasonló összeghez jut működése biztosítására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék