Városlista
2020. február 27, csütörtök - Ákos, Bátor

Hírek

2018. Február 26. 09:16, hétfő | PR

Cipők mérettáblázata

Cipők mérettáblázata

A cipők esetében elengedhetetlennek számít a megfelelő méret megválasztása, hiszen hosszú távra tervezzük használni őket. Fontos, hogy a lábujjak kényelmesen tudjanak benne mozogni, ugyanakkor megfelelő tartást is biztosítson a lábunk számára.

Kiemelkedő szerep jut a lábbelinek egy-egy edzés, vagy futás során, hiszen egy rosszul megválasztott méret, vagy gyengébb minőségű lábbeli megválasztásával a sporttól is elmehet a kedvünk, nem beszélve a baleseteket. Például egy nagyobb méretű cipő nem tartja megfelelően a lábat, mozgás közben könnyen kificamodhat a bokánk, vagy egy esés következtében akár el is törhet. A New Balance mérettáblázat segítségével útmutatást kaphatunk a mérettáblázatokkal kapcsolatban. Az európai cipőméretek a legtöbb esetben eltérhetnek egymástól gyártótól függően, amely a te méreteidnek nem minden esetben felelhet meg.

Erre a legtökéletesebb megoldást jelentheti az, ha a cipőméretet centiméterben határozzuk meg, így a megfelelő méretet fogod kiválasztani, akár egy számodra eddig ismeretlen márka lábbelijéről is legyen szó. Fontos, hogy a méretvétel szakszerűen történjen, nem kell mást tenned, mint egy olyan helyet keresni a lakásban, akár szekrénynél vagy falnál, ahol legalább 90 fokban találkozik a vízszintes, illetve a függőleges felület. Figyelj rá, hogy ne legyen szegőléc abban az esetben, ha a mérést a falnál szeretnéd elvégezni. A 90 fokban csatlakozó vízszintes és függőleges felülethez rögzíts egy A/4-es fehér lapot. Ügyelj rá, hogy a lap semmi esetre sem mozduljon el a helyéről, ehhez celluxot is használhatsz.

Lépj az elhelyezett lapra úgy, hogy a függőleges felülethez érjen a sarkad, a felület a fal legyen, ha falnál csinálod ezt a műveletet. Egy toll, vagy ceruza segítségével rajzold körbe a lábujjakat, fontos, hogy lábujjak ívét ne lazán kövesd, hanem a valós alakját és méreteit próbáld megrajzolni. Ismételt meg a műveletet mindkét lábad esetében, hiszen gyakori lehet, hogy az egyik láb mérete a másiktól akár egy fél számmal is eltér. Ezután már csak a lap szélét kell lemérned, a függőleges felülethez igazított oldalt, illetve a megrajzolt lábujjak között a távolságot. A vonalzó legyen párhuzamos a mérés során a papír hosszanti élével.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Január 31. 10:23, péntek | PR

Megjelent Wéber Feri első saját dala

2020. Január 28. 11:59, kedd | PR

9 érdekes tény a lóversenyről

2020. Január 24. 15:07, péntek | PR

Újévi fogadalmak: Hogyan olvassunk több könyvet idén?

Olvasni ismét divatos elfoglaltság, ami nagy öröm lehet számodra is, hiszen egy jó könyvvel a kezedben megszűnik a világ, és egy új nyílhat meg előtted.