Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Február 26. 09:16, hétfő | PR

Cipők mérettáblázata

Cipők mérettáblázata

A cipők esetében elengedhetetlennek számít a megfelelő méret megválasztása, hiszen hosszú távra tervezzük használni őket. Fontos, hogy a lábujjak kényelmesen tudjanak benne mozogni, ugyanakkor megfelelő tartást is biztosítson a lábunk számára.

Kiemelkedő szerep jut a lábbelinek egy-egy edzés, vagy futás során, hiszen egy rosszul megválasztott méret, vagy gyengébb minőségű lábbeli megválasztásával a sporttól is elmehet a kedvünk, nem beszélve a baleseteket. Például egy nagyobb méretű cipő nem tartja megfelelően a lábat, mozgás közben könnyen kificamodhat a bokánk, vagy egy esés következtében akár el is törhet. A New Balance mérettáblázat segítségével útmutatást kaphatunk a mérettáblázatokkal kapcsolatban. Az európai cipőméretek a legtöbb esetben eltérhetnek egymástól gyártótól függően, amely a te méreteidnek nem minden esetben felelhet meg.

Erre a legtökéletesebb megoldást jelentheti az, ha a cipőméretet centiméterben határozzuk meg, így a megfelelő méretet fogod kiválasztani, akár egy számodra eddig ismeretlen márka lábbelijéről is legyen szó. Fontos, hogy a méretvétel szakszerűen történjen, nem kell mást tenned, mint egy olyan helyet keresni a lakásban, akár szekrénynél vagy falnál, ahol legalább 90 fokban találkozik a vízszintes, illetve a függőleges felület. Figyelj rá, hogy ne legyen szegőléc abban az esetben, ha a mérést a falnál szeretnéd elvégezni. A 90 fokban csatlakozó vízszintes és függőleges felülethez rögzíts egy A/4-es fehér lapot. Ügyelj rá, hogy a lap semmi esetre sem mozduljon el a helyéről, ehhez celluxot is használhatsz.

Lépj az elhelyezett lapra úgy, hogy a függőleges felülethez érjen a sarkad, a felület a fal legyen, ha falnál csinálod ezt a műveletet. Egy toll, vagy ceruza segítségével rajzold körbe a lábujjakat, fontos, hogy lábujjak ívét ne lazán kövesd, hanem a valós alakját és méreteit próbáld megrajzolni. Ismételt meg a műveletet mindkét lábad esetében, hiszen gyakori lehet, hogy az egyik láb mérete a másiktól akár egy fél számmal is eltér. Ezután már csak a lap szélét kell lemérned, a függőleges felülethez igazított oldalt, illetve a megrajzolt lábujjak között a távolságot. A vonalzó legyen párhuzamos a mérés során a papír hosszanti élével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.