Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Május 10. 18:16, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Celédi Zoltán: Bajnaival nem lettek többen a baloldal szavazói

Celédi Zoltán: Bajnaival nem lettek többen a baloldal szavazói

A politológus szerint addig, amíg a baloldal nem képes egységesen fellépni a Fidesszel szemben, nem jelent komoly alternatívát a választást eldöntő bizonytalanok számára.

Ceglédi Zoltán a Petőfi Asztaltársaság soron következő összejövetelén beszélt az elmúlt 6-7 év politikai eseményeiről, egészen az öszödi beszéd kiszivárogtatásától, a pártpolitikai rendszer átalakításán át a 2014-es esélylatolgatásig. A politológus szerint az öszödi beszéd hatásai még ma is érezhetők a politikában és ennek köszönhető az, hogy a 2006-ban politikusként leírt Orbán Viktornak sikerült visszatérnie és hatalmas győzelmet aratnia 2010-ben.

A Republikon Intézet elemzője szerint Bajnai Gordon színre lépésével nem lettek többen az un. demokratikus ellenzéki oldalon, az Együtt az MSZP-től veszi el a szavazói jelentős részét. - Az MSZP és az Együtt között nemrég létrejött megállapodást szavazóik már rég megkötötték. A szavazók között nagyon nagy az átszavazási hajlandóság. Ugyanakkor a szavazatmaximalizálás szempontjából az ellenzék számára nincs jobb módszer, mint hogy a választó a Jobbik és a Fidesz mellett egyetlen harmadik lehetőséget lásson a szavazólapon 2014-ben. Amíg a baloldali pártok és pártkezdemények saját magukkal, és az egymástól való megkülönböztetéssel vannak elfoglalva, képtelen újabb szavazókat megszólítani - fogalmaztott.

Ceglédi Zoltán szerint a következő választáson csak összefogva lesz képes győzni az ellenzék. - Látható, hogy Bajnai Gordon számításai nem jöttek be, megjelenésével fejtörést okozott az MSZP és a baloldali szavazók számára. A Fidesz valószínűleg a rezsicsökkentéssel próbálja népszerűsíteni magát, az elkövetett hibák viszont nagyot árthatnak a pártnak. Nem látom a rezsicsökkentést "atomfegyvernek". A rezsicsökkentés akkor működik, ha nincsenek mellette olyan ügyek, mint például a trafikügy, mely teljesen elviszi a sajtófelületet a kormány kommunikációja elől.

Dr. Ceglédi Zoltán 2004-ben szerzett jogi diplomát a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Az Óriás Nándor Szakkollégium alapítója, 2004-ig a Politológia Szekció vezetője. Egyetemi tanulmányai alatt Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat Képviselőtestülete Civil és Ifjúsági Kapcsolatok Bizottságában dolgozott gyakornokként. 2004-2008 között az Országgyűlés Hivatalában az SZDSZ frakciójának sajtóreferense. A Liberális Egészségügyi Tanács egyik alapítója, 2008-ig titkára. Dolgozott honlapszerkesztőként, fő szakterülete a politikai kommunikáció és PR. 2008 óta a Republikon Intézet vezető tanácsadója, rendszeresen publikál a Hírszerzőn, résztvevője televíziós vitáknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.