Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Május 03. 07:36, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Velo.hu, Fotó: Molnár Márk

Carpathian Couriers Race: Marokkói siker Pápán

Carpathian Couriers Race: Marokkói siker Pápán

Magyarországon zárult a 2017-es Carpathian Couriers Race szakaszverseny, melynek utolsó etapja Veszprém és Pápa között vezetett.

Három lengyelországi napot követően érkezett hazánkba az egyik legnagyobb presztízzsel bíró európai U23-as szakaszverseny a Carphatian Couriers Race mezőnye. Veszprém és Pápa között 146 kilométer várt a kerekesekre.

A penzum során számos kisebb szökési kísérlet próbálkozott, de az olasz csapatok által kontrollált főmezőny valamennyit megfogta. Mintegy ötven kilométerrel a vége előtt egy tizenhárom fős sor lépett el benne Móricz Dániellel (MugenRace Team Veloki). Sokáig úgy tűnt, hogy ez lehet a győztes támadás, de négyszáz méterrel a vége előtt a mezőnyhajrára készülök hátba csapták őket - írja a velo.hu

A hajrát végül a már a tavalyi Tour de Hongrie-n is villogó marokkói Ahmed Amine Galdoune (Delio Gallina Colosio) nyerte a szlovén Ziga Jerman (ROG-Ljubljana) és a holland Bob Olieslagers (Metec-TKH) előtt. Móricz Dániel, Filutás Viktor és Bertalan Balázs egyaránt a főmezőnnyel ért be a Várkert úton felállított célállomásra.

Az összetett állása már nem változott, az második mezőnyszakaszt nyerő olasz Alessandro Pessot (Cycling team Friuli) győzedelmeskedett a lengyel Kamil Malecki (CCC Sprandi Polkowice) és a német Robert Kessler (LKT Team Brandenburg) kettősét megelőzve. Filutás Viktor (MugenRace Team Veloki) a 37. (+ 2:24), Móricz Dániel (MugenRace Team Veloki) az 58. (+ 3:31), míg Bertalan Balázs (MugenRace Team Veloki) a 65. (+ 5:54) lett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.