Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Augusztus 17. 15:10, szerda | Helyi
Forrás: honvedelem.hu

C-17-esek Pápán - Túl a húszezer repült órán

C-17-esek Pápán - Túl a húszezer repült órán

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Nehéz Légiszállító Ezred. Az MH Pápa Bázisrepülőtéren működő alakulat három C-17 Globemaster III típusú szállítógépe immáron több mint 20 ezer repült órát tudhat maga mögött.

Az ezred, augusztus 10-én, egy Románia által kért küldetés közben lépte túl ezt az újabb jelentős számadatot. Egyébként amióta a Nehéz Légiszállító Ezred megkezdte működését, összesen 1600-nál is több sikeres szállítást hajtott végre. Ezek során rendeltetésszerűen célba juttattak több, mint 90 500 utast, és 59 400 tonna szállítmányt – természetesen mindezt a tizenkét nemzet által működtetett SAC-program égisze alatt.

Ráadásul a HAW C-17-esei idén több fontos, Európában zajló hadgyakorlatban is részt vettek, mint például a Cold Response, a Saber Junction, vagy éppen a Saber Strike. Az MH Pápa Bázisrepülőtéren települt, többnemzetiségű alakulat ugyancsak folytatta a NATO vezette missziók kiszolgálását Afganisztánban, Maliban, és Libanonban.

Honvedelem

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.