Városlista
2020. november 29, vasárnap - Taksony

Hírek

2020. Október 20. 17:19, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Buszsofőrök verekedtek össze az egyik Pápa környéki faluban

Buszsofőrök verekedtek össze az egyik Pápa környéki faluban

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség egy 44 éves autóbuszvezetővel szemben, aki egy szintén buszsofőr kollégájával fennállt nézeteltérését annak autóbuszán, verekedéssel akarta rendezni.

A vádirat szerint mindkét férfi szerződéses autóbuszokon egy győri üzem munkásait szállította, és járataikkal 2019. október 4-én délután fél négy körül érkeztek meg az egyik Pápa környéki faluba. Miután a sértett autóbuszán leszálló volt, a sofőr a megállóba behajtott, az eközben érkező vádlott pedig a sértett járműve elé állt be.

A vádlott egy korábbi szóváltásuk miatt ekkor leszállt az általa vezetett járműről, és felszállt társának autóbuszára, ahol korábbi szidalmai miatt számon kérte a férfit, közben pedig tenyérrel arcon ütötte. Az álló jármű vezetőülésében helyet foglaló sértettel dulakodni kezdett, kiabált vele, majd ököllel még egyszer arcon ütötte, minek következtében a munkatársa nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett. Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és abban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Pápai Járásbíróságnak a büntetlen előéletű elkövetővel szemben.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 27. 09:00, péntek | Helyi

Börtön jár januártól az illegális szemétlerakásért

Pápán is súlyos gondot okoznak az illegális szemétlerakók. A városban és annak környékén rendre újra és újra felbukkannak a szemétkupacok, hiába szállítják el azokat, súlyos adófizetői forintokból.

2020. November 27. 07:31, péntek | Helyi

Elhunyt Babos János!

Csütörtökön este érkezett a szomorú hír, hogy elhunyt a fotóművész.

2020. November 26. 13:09, csütörtök | Helyi

Pápán is szervez adománygyűjtést az Élelmiszerbank

Országosan több mint 250 áruházban szervez Karácsonyi Adománygyűjtést az Élelmiszerbank a Covid-19 rászorulókat érintő hatásának enyhítésére.

2020. November 26. 12:51, csütörtök | Helyi

2,5 milliárdos vasúti fejlesztés, a Bázisrepülőtér kifutópályájának meghosszabbításával kapcsolatosan

A kormány jelentős forrást biztosít a Bázisrepülőtér fejlesztése miatt szükségessé váló vasúti fejlesztésekhez.