Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Február 01. 09:23, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Büntetőfeljelentést tesz a Jobbik az E.ON visszavásárlása miatt

Büntetőfeljelentést tesz a Jobbik az E.ON visszavásárlása miatt

Büntetőfeljelentést tesz a Jobbik az E.ON visszavásárlása kapcsán a szerinte magas vételár miatt - közölte Volner János, a párt frakcióvezető-helyettese pénteken az MTI-vel.

"A Jobbik figyelmezteti az ügylet résztvevőit, hogy a magas, korrupcióra gyanút adó vételár miatt büntetőfeljelentést fog tenni, és az ügyletben résztvevő személyek büntetőjogi felelősségre vonását fogja kezdeményezni" - írta az ellenzéki képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Tudatta: bár a Jobbik egyetért a stratégiai ágazatok visszavételével, nincs magyarázat arra, hogy a kilátásba helyezett vételár miért haladja meg többszörösen a becsült cégértéket.
Kitért arra, hogy sajtóhírek szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő 875 millió eurós keretösszeggel vételi megbízást adott az MVM közgyűlésén az E.ON Földgáz Trade és az E.ON Storage megvásárlására. Mivel ez az összeg jelentősen meghaladja az érintett vállalatokra vonatkozó 40, illetve 300 milliós értékbecslést - folytatta Volner János -, az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottsága rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte, a kormánytöbbség azonban ehhez nem járult hozzá.
Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: "amennyiben – az eddigi fideszes gyakorlatnak megfelelően – most is elmarad az elszámoltatás, a Jobbik kormányra kerülése esetén az igazságszolgáltatásban dolgozó, az elszámoltatást elszabotáló hivatalnokok büntetőjogi felelősségre vonását is kezdeményezni fogja".

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal