Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Május 30. 15:27, csütörtök | Helyi
Forrás: vg.hu

Büntetőfeljelentés a Pápai Húsnál

Büntetőfeljelentés a Pápai Húsnál

Büntetőfeljelentést tettek a pénzükre váró termelők a Pápai Hús 1913 Kft. ügyében – tudta meg a Világgazdaság. Az ismeretlen tettes ellen megtett feljelentés információink szerint csalás gyanúját veti fel.

Mint az korábban megjelent, néhány hete a többségi önkormányzati tulajdonban lévő cég azzal az ajánlattal állt elő élőállat-beszállítói részére, hogy tartozásainak csak 70 százalékát fizetné ki, azt is csak 2014 decemberéig. A fennmaradó 30 százalékról a gazdáknak le kellett volna mondaniuk. A termelők a javaslatot visszautasították.

A Világgazdaság információi szerint a cég több mint ezer élőállat-beszállítónak 1,5 milliárd forintot meghaladó összeggel tartozik. „Attól tartunk, hogy jelenleg a második Hajdú-Bét ügy alakul” – érzékeltette a helyzet súlyosságát lapunknak egy magát megnevezni nem kívánó sertéstartó. További nehézséget jelent a beszállítóknak, hogy május 20-ig áfát kellett volna fizetniük az adóhatóságnak, ám a kifizetés nélkül erre nem volt lehetőségük. Így a gazdák máris tartoznak a NAV-nak, esetenként több tízmillió forinttal. A termelők ráadásul folyó kiadásaikat sem tudják finanszírozni, értesüléseink szerint takarmány-beszállítóik is kilátásba helyezték az áru fuvarozásának leállítását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.