Városlista
2020. július 9, csütörtök - Lukrécia

Hírek

2012. Július 17. 14:38, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Bűnszövetkezet támogatásával gyanúsítják a román adóhatóság volt vezetőjét

Bűnszövetkezet támogatásával gyanúsítják a román adóhatóság volt vezetőjét

Bűnszövetkezet támogatásával és adócsalásban való bűnrészességgel gyanúsítja a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) Sorin Blejnart, a román adóhatóság volt vezetőjét, aki ellen bűnvádi eljárást indítottak - közölte kedden a DNA.

Az ügyészség szerint Blejnar 2011 májusa és 2012 júliusa között egy bűnszövetkezetet támogatott, amely nem fizetette meg a jövedéki adót a Romániában nagy mennyiségben forgalmazott gázolaj után, és ezzel mintegy 15 millió euróval károsította meg a román államot. A bűnszövetkezet több tagját már őrizetbe vették a román hatóságok. Blejnart kedden hívták be az ügyészségre, ahol közölték vele, hogy ő is gyanúsított, és bűnvádi eljárást indítottak ellene.
Az ügyészség megtiltotta Blejnarnak 30 napra az ország elhagyását. Az adóhatóság volt vezetője azt állítja, hogy nem tudott semmit a bűnszövetkezet tevékenységéről.
Az ügyben érintett Blejnar volt kabinetfőnöke, valamint a román vámhatóság volt vezetője is.
Blejnart 2009 elején nevezte ki Emil Boc volt miniszterelnök az adóhatóság elnöki posztjára, ezt a tisztséget 2012 április elejéig töltötte be, amikor az akkori miniszterelnök, az alig két hónapig hivatalban lévő Mihai Razvan Ungureanu visszahívta posztjáról.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 09. 06:12, csütörtök | Külföld

Meghaladta a hárommilliót a fertőzöttek száma az Egyesült Államokban

Meghaladta a hárommilliót a koronavírus-fertőzöttek száma az Egyesült Államokban, és a járvány már több mint 131 ezer emberéletét követelt - közölte szerdán a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház.

2020. Július 08. 17:09, szerda | Külföld

Francia miniszterelnök: Nem lesz újabb karantén

Az új francia miniszterelnök, Jean Castex kizárta annak a lehetőségét, hogy ismét általános karantént vezet be a kormány, ha újból erőre kap a koronavírus-járvány Franciaországban.

2020. Július 08. 11:03, szerda | Külföld

Konténerekbe rejtett kínzókamrákra és börtöncellákra bukkant a holland rendőrség

Konténerekben kialakított, rejtett börtöncellákat, illetve kínzókamrákat fedezett fel a holland rendőrség egy raktárban a belga határ közelében fekvő Wouwse Plantage településen

2020. Július 08. 09:05, szerda | Külföld

Egy második hullám súlyosan érintheti az európai gazdaságot

Ha a koronavírus-járvány esetleges második hulláma az elsőhöz hasonló mértékű visszaesést jelentene, az nagyon súlyosan érintené az európai gazdaságot - hangsúlyozta Halmai Péter közgazdász az M1 kedd esti műsorában.