Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Március 05. 14:39, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Bűnmegelőzési vetélkedő Pápán

Bűnmegelőzési vetélkedő Pápán

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság„Fókuszban a biztonság”címmel komplex bűnmegelőzési projektet indított, amely a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósul meg 2018. január 1. és 2019. május 31. között.

Ennek keretében a főkapitányság és a Pannon Várszínház együttműködésével jött létre a„Védd magad okosan! - Játékos biztonság”című interaktív, színpadi elemekkel bővített társasjáték, amellyel 2019. március 1-jén délelőtt a pápai középiskolások is megismerkedhettek.

A játéknak a pápai Huszár Közösségi Ház adott otthont, ahova valamennyi pápai középiskola meghívást kapott. A diákok négy csapatot alkottak (piros, kék, zöld, sárga) és egy színész segítőt is kaptak. Minden csapat csapatkapitányt választott, aki vagy egymaga, vagy a csapattagokkal közösen próbálta az élő társasjáték feladatait megoldani. A játék során szó esett az internetes zaklatás, a lopás, a testi sértés és a segítségnyújtás elmulasztása cselekmények büntetőjogi megítéléséről és jogkövetkezményeiről is, és volt olyan csapat, akinek „Ne lopj!” címmel egy dalszöveget kellett készíteni, majd egy zenei alap segítségével előadni. A feladványok között volt versírás, fogalom elmutogatás és védőbeszéd készítés is, de az ügyességi feladatok sem maradhattak el.
A bűnmegelőzési vetélkedőt az acsádys és türrös diákokból álló csapat nyerte. Az előadás végén a színészek a vetélkedőre létrehozott zenés fináléval lepték meg a résztvevőket és a nézőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.