Városlista
2019. december 7, szombat - Ambrus

Hírek

2019. November 11. 13:12, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Bűnmegelőzési előadás időseknek

Bűnmegelőzési előadás időseknek

A helyi önkormányzat által szervezett idősek napi rendezvényen tartott vagyonvédelmi előadást a Pápai Rendőrkapitányság megelőzési előadója Kemenesszentpéteren.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai bűnmegelőzési munkájuk során rendszeresen tartanak előadásokat időskorúaknak. A nyugdíjasok gyakorta válnak csalók, besurranók és trükkös tolvajok áldozatává. A bűnelkövetőket az idősek sajátos élethelyzete, egyedülléte motiválja, melyek együttese a védekezőképességüket gyengíti.

A 2019. november 9-én Kemenesszentpéteren megtartott előadás során a rendőr felhívta a figyelmet a trükkös lopás jellemzőire, a bűnözők által legtöbbször alkalmazott módszerekre, amelyek folyamatosan változnak, ám kellő körültekintéssel az áldozattá válás elkerülhető. A személyes beszélgetés során a rendőr elmondta, hogy az utcakaput és a bejárati ajtót még napközben is tartsák zárva, és csengetésre is csak akkor nyissanak ajtót, ha meggyőződtek arról, ki áll az ajtó előtt. Hangsúlyozta, hogy idegeneket soha ne engedjenek be a lakásukba. Részletes tanácsokkal szolgált az elmúlt időszakban többször is előforduló, telefonos megkeresések útján elterjedt, hamis nyeremények ígéretével kecsegtető csalások megelőzéséről is.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 07. 07:26, szombat | Helyi

Mobilhangárokkal gazdagodott a Bázisrepülőtér

Telepíthető repülőgép-karbantartó és -tároló állóhely: ez a hivatalos megnevezése azoknak a mobilhangároknak, melyek az MH Pápa Bázisrepülőtéren adnak otthont a Kecskemétről átmenetileg odaköltözött Gripeneknek.

2019. December 07. 07:17, szombat | Helyi

Összevont ellenőrzést tartottak a pápai a használtcikk-piacon

A bűncselekmények megelőzése volt a célja a pápai akciónak.

2019. December 07. 06:19, szombat | Helyi

Lezárt akta: Nem adott elsőbbséget a motorosnak

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy 18 éves pápai sofőrrel szemben folytatott.

2019. December 06. 12:05, péntek | Helyi

Letépte a ruhákról az áruvédelmi eszközt

Egy pápai áruház alkalmazottja értesítette a rendőrséget 2019. december 4-én délelőtt, hogy bolti tolvajt tartóztattak fel.