Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Január 10. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Bővül az Erzsébet utalványok rendszere - módosítanák a SZÉP-kártya rendeletét

Bővül az Erzsébet utalványok rendszere - módosítanák a SZÉP-kártya rendeletét

Bővíti a Nemzeti Üdülési Szolgálat az Erzsébet utalványok rendszerét. Idén már lesz Iskola Erzsébet utalvány, ami az iskolakezdés támogatására adható, és lesz Szabadidő Erzsébet utalvány is, amely sport, illetve a kulturális eseményekhez kapcsolható. Emellett várhatóan megjelenik egy ajándékutalvány, amelyből egyebek mellett műszaki cikket, lakberendezési termékeket, de akár ruhát és utazást is lehet vásárolni.

Közben a meglévő Étkezési utalvány értéke januártól nyolcezer forintra emelkedett, ettől az Erzsébet-program végrehajtásért felelős miniszteri biztos, Guller Zoltán azt várja, hogy még többen lépnek be a rendszerbe. Fata László, cafeteria szakértő szerint az Erzsébet utalvány és a Szép kártya lehetőségeinek bővítése nem igényel nagy ráfordítást a munkáltató oldaláról.

Közben módosítaná a Széchenyi Pihenőkártyára vonatkozó rendeletet a Nemzetgazdasági Minisztérium - derült ki a Népszabadság birtokába jutott előterjesztésből. Brüsszel azt kérte számon a kormányon, hogy a 2011 áprilisában hatályba lépett SZÉP-kártya-rendelet korlátozásai miatt csak néhány nagyobb banki szereplő tudott kibocsátóként a piacra lépni, ezzel viszont Magyarország megsértette a szolgáltatások szabad áramlásáról szóló uniós alapelvet. A mostani előterjesztés lényegében teljes piacnyitást javasol a kormánynak és megszüntetnék a rendelet számos megkötését. A Nemzetgazdasági Minisztérium viszont továbbra is fenntartaná, hogy csak a PSZÁF által ellenőrzött bankok lehessenek kibocsátók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.