Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Március 05. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Bővül a Szelidi-tó természetvédelmi területe

Bővül a Szelidi-tó természetvédelmi területe

A vidékfejlesztési miniszter rendelettervezete a Szelidi-tó természetvédelmi terület bővítéséről és határainak módosításáról közigazgatási egyeztetésen. A terület bővítésének célja a tó természeti értékei és mint élőhely hatékonyabb természetvédelmi oltalmának biztosítása. Véleményezési határidő: 2014. március 11.

A Szelidi-tó természetvédelmi terület bővítésének célja a természet védelméről szóló törvény alapján „ex lege” szikes tóként már jelenleg is kiemelt természetvédelmi oltalmat élvező, a Szelidi-tóval szerves egységet képező területek azonos természetvédelmi jogi kategóriájának, ezáltal a Szelidi-tó, mint természeti képződmény táji és természeti értékei és mint élőhely hatékonyabb természetvédelmi oltalmának biztosítása.

A bővítési terület természetvédelmi kezelési terve mind a természetvédelmi kezelésért felelős, mint pedig a területen tevékenységet folytatók számára egyértelműen és kiszámítható módon meghatározza a terület táji és természeti értékeinek megőrzésével és fenntartásával kapcsolatos követelményeket.

A Szelidi-tó védettségének fenntartásáról szóló 2007-es miniszteri rendeletet érintő technikai jellegű korrekció az 1976-os védetté nyilvánító határozat által meghatározott területi kiterjedésnek való megfelelést szolgálja. A korrekció eredményeként megszűnik a hatályos jogszabály mellékletében szereplő hibák miatt előállt jogbizonytalanság.

A jogszabálytervezet elérhető: a kormany.hu honlapon.

Véleményezési határidő: 2014. március 11.
Az észrevételeket a jogifo@vm.gov.hu címre várják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során