Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Október 26. 08:29, szerda | Helyi
Forrás: Naplo-online

Bővül a Hirtemberger!

Bővül a Hirtemberger!

Az egymilliárdos beruházás új munkahelyeket is teremt a városban.

A válságot viszonylag hamar átvészelte a pápai Hirtenberger Automotive Safety Hungary Bt. A harmadik szintű autóipari beszállítónál már 2009-ben elkezdett nőni a termelés, tavaly pedig még többet dolgoztak. Ennek megfelelően a létszámuk is visszaért a korábbi szintre, ma 430-an vannak, tájékoztatta a Naplót Üveges Tivadar ügyvezető.
A termékkörük időközben változott, így zsúfolttá vált a gyártás. A biztonságos termelés érdekében az osztrák tulajdonos jelentős beruházás mellett döntött. A telephelyükön jelenleg három csarnokkal rendelkeznek, mindegyiket megnövelik: 1500 négyzetméterrel bővül a gyártófelület, 700-zal pedig a raktár. A beruházás keretében felhúznak egy kétszintes épületet is, itt a szociális létesítmények kapnak helyet. Az építkezést a napokban kezdték, az átadást áprilisra tervezik. A beruházás értéke 500 millió forint.
Az épületekbe új gépeket, gyártóberendezéseket telepítenek. A technológiai és gépi beruházás mértékét szintén 500 millió forintra becsülik. A fejlesztések munkahelyteremtéssel is együtt járnak, ahogy érkeznek a gyártósorok, úgy bővül a létszám.

Fotó: hirtemberger.at

Címkék: munkahely

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.