Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Február 21. 15:35, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Bővítik és felújítják a Fenyveserdő Bölcsődét

Bővítik és felújítják a Fenyveserdő Bölcsődét

550 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a pápai önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, a bölcsőde teljes körű felújítására és bővítésére - jelentette be dr. Kovács Zoltán.

Az országgyűlési képviselő elmondta, a fejlesztés illeszkedik a kormány családtámogatási rendszerébe, amelyben mintegy 60 ezer fős bölcsődei férőhely-bővítést céloztak meg. - A cél az, hogy tehermentesítsük az édesanyákat, hogy vissza tudjanak térni a munka világába, továbbá a gyermekek társadalmi szocializációját is elő szeretnénk így segíteni - mondta el Kovács Zoltán hozzátéve, a környéken Csóton és Noszlopon is lesz bölcsődefejlesztés.

Horváth Katalin intézményvezető a pályázati anyagban szereplő fejlesztési irányokat ismertette. Mint mondta, belső átalakítási munkákkal egy új csoportszobát alakítanak ki, a szükséges kapcsolódó helyiségekkel, 14 új férőhellyel. Az épületet energetikailag megújítják, homlokzati hőszigetelést és nyílászáró cserét végeznek el. A megsüllyedt válaszfalak kiékelésére is szükség van, illetve a belső burkolatok cseréje javítása is megtörténik majd.

A felújítás kapcsán örömét fejezte ki a térség önkormányzati képviselője. Dr. Guiás János Zsolt szerint ez a beruházás elősegíti a lakótelep és környékének fejlődését és felértékeli a városrészt, hiszen hozzájárul ahhoz, hogy fiatalok költözzenek ebbe a városrészbe.

Dr. Áldozó Tamás polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak a pályázat sikeréhez. Mint mondta, ez a város 16. elnyert TOP-os projektje, amelyek együttesen így meghaladják a 9 milliárd forintot. - A TOP-os projektek között ez a második bölcsőde felújítás, hiszen a Napsugár Bölcsődét már átadtuk. A Fenyveserdő bölcsőde megújításával az egész bölcsődei hálózatunk megújításáról is számot adhatunk - tette hozzá a polgármester, utalva arra, hogy a Bóbita Bölcsőde már az előző európai uniós ciklusban megújult.

A polgármester elmondta, az 550 millió forintos támogatás egy teljes intézményi rekonstrukciót jelent kapacitásbővítéssel, így a városi bölcsődei férőhelyek száma megközelíti a 250-et.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.