Városlista
2020. április 3, péntek - Buda, Richárd

Hírek

2020. Február 21. 15:35, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Bővítik és felújítják a Fenyveserdő Bölcsődét

Bővítik és felújítják a Fenyveserdő Bölcsődét

550 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a pápai önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, a bölcsőde teljes körű felújítására és bővítésére - jelentette be dr. Kovács Zoltán.

Az országgyűlési képviselő elmondta, a fejlesztés illeszkedik a kormány családtámogatási rendszerébe, amelyben mintegy 60 ezer fős bölcsődei férőhely-bővítést céloztak meg. - A cél az, hogy tehermentesítsük az édesanyákat, hogy vissza tudjanak térni a munka világába, továbbá a gyermekek társadalmi szocializációját is elő szeretnénk így segíteni - mondta el Kovács Zoltán hozzátéve, a környéken Csóton és Noszlopon is lesz bölcsődefejlesztés.

Horváth Katalin intézményvezető a pályázati anyagban szereplő fejlesztési irányokat ismertette. Mint mondta, belső átalakítási munkákkal egy új csoportszobát alakítanak ki, a szükséges kapcsolódó helyiségekkel, 14 új férőhellyel. Az épületet energetikailag megújítják, homlokzati hőszigetelést és nyílászáró cserét végeznek el. A megsüllyedt válaszfalak kiékelésére is szükség van, illetve a belső burkolatok cseréje javítása is megtörténik majd.

A felújítás kapcsán örömét fejezte ki a térség önkormányzati képviselője. Dr. Guiás János Zsolt szerint ez a beruházás elősegíti a lakótelep és környékének fejlődését és felértékeli a városrészt, hiszen hozzájárul ahhoz, hogy fiatalok költözzenek ebbe a városrészbe.

Dr. Áldozó Tamás polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak a pályázat sikeréhez. Mint mondta, ez a város 16. elnyert TOP-os projektje, amelyek együttesen így meghaladják a 9 milliárd forintot. - A TOP-os projektek között ez a második bölcsőde felújítás, hiszen a Napsugár Bölcsődét már átadtuk. A Fenyveserdő bölcsőde megújításával az egész bölcsődei hálózatunk megújításáról is számot adhatunk - tette hozzá a polgármester, utalva arra, hogy a Bóbita Bölcsőde már az előző európai uniós ciklusban megújult.

A polgármester elmondta, az 550 millió forintos támogatás egy teljes intézményi rekonstrukciót jelent kapacitásbővítéssel, így a városi bölcsődei férőhelyek száma megközelíti a 250-et.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 02. 14:53, csütörtök | Helyi

Elkészült az okos gyalogátkelőhely a Korona utcán

A veszélyes gyalogátkelőhelyen hamarosan felvillanó led lámpák jelzik majd az autósoknak, ha gyalogos közelít a zebra felé.

2020. Április 02. 11:14, csütörtök | Helyi

Rendkívül szigorú megelőző rendelkezések léptek életbe a Nehéz Légiszállító Ezrednél

A Nehéz Légiszállító Ezred vezetősége Dr. Áldozó Tamás polgármesterrel egyeztetett szerdán délután a Városházán.

2020. Április 02. 11:08, csütörtök | Helyi

Pénztárcát lopott az ivócimborájától

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 46 éves férfi ügyében folytatott.

2020. Április 01. 19:19, szerda | Helyi

Tájékoztatnak, segítséget nyújtanak, és amennyiben szükséges, biztosítják a rendet - a katonák feladatai veszélyhelyzet idején

A veszélyhelyzetben jelentkező feladatok kapcsán a Magyar Honvédségnek, a magyar katonáknak kiemelkedő szerepe van abban, hogy folyamatosan segítsék, tájékoztassák és támogassák a magyar embereket.