Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Október 08. 07:25, szombat | Belföld
Forrás: OrintPress

Bővíthetik a végtörlesztők körét

Bővíthetik a végtörlesztők körét

Két hét múlva az Országgyűlés módosíthatja a végtörlesztésről szóló törvényt – árulta el Rogán Antal egy kereskedelmi televízió műsorában nyilatkozva.

Rogán Antal elmondása szerint a módosítás azoknak is előnyös lenne, akikre eddig – a bankok álláspontja szerint – nem volt érvényes a végtörlesztési törvény. A parlament gazdasági bizottságának elnöke arra csoportra utalt ezzel, amelyik kölcsöneit nem devizaalapon, hanem tényleges deviza formájában vette fel. A törlesztés szempontjából nincs jelentős különbség a két adósréteg között, hiszen az árfolyam váltakozás mindnyájukat egyformán sújtja, és sokan az igazi devizakölcsönt is forintosítva fizetik vissza. Rogán elmondta, a kormány megvizsgálja, hogy az eddigi körön kívül kiket veszélyeztet még az árfolyamkockázat – és két hét múlva rájuk is kiterjesztik majd a végtörlesztési törvényt.

A fideszes politikus arról nem beszélt, hogy mire számíthatnak a valós devizahitelüket adott pénznemben fizetők – az általános jellegű ígéret azonban nekik is kedvezhet: ha fizetésüket forintban kapják meg, a törlesztéshez minden hónapban devizát kell vásárolniuk, tehát az ingadozás rájuk nézve is hátrányos, írja az Index.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.