Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2023. December 08. 08:35, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Börtönbe mehetnek a Pápán is tevékenykedő katalizátortolvajok

Börtönbe mehetnek a Pápán is tevékenykedő katalizátortolvajok

Többrendbeli lopás miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a három dunaújvárosi férfival szemben, akik 2021 októberétől 2022 februárjáig az éjszaka leple alatt különböző dunántúli városokban az utcán parkoló személygépkocsik katalizátorait lefűrészelték és eltulajdonították.

A vádirat szerint a két harmincas éveiben járó elkövető és 28 éves társuk a nemesfémnek minősülő platinát és palládiumot tartalmazó katalizátorok eltulajdonítása céljából gépkocsival járták a Dunántúlt, és Székesfehérváron, Balatonfűzfőn, Ajkán, Pápán, Komlón, valamint Dorogon összesen 29 autótulajdonost károsítottak meg azzal, hogy járműveikről 21 000 és 139 000 forint közötti értéket képviselő katalizátorokat fűrészeltek le és vittek el, illetve megkísérelték az alkatrészek lefűrészelését. Az elkövetőket két ízben megzavarták, ezért a katalizátorokat nem tudták elvinni, azonban a sértetteknek a rongálásból így is kára származott.

Az esetek túlnyomó többségében mindhárom vádlott részt vett a bűncselekmények elkövetésében, mindössze négy olyan ajkai lopás volt 2021. december végén, melyeknek a 36 és a 34 éves férfi volt az elkövetője.

Az ügyészség a vádiratában mindhárom vádlottal szemben börtönbüntetés, pénzbüntetés, járművezetéstől és a közügyek gyakorlásától történő eltiltás kiszabására tett indítványt a Pápai Járásbíróságnak azzal, hogy a bíróság arra a bűncselekmény útján megszerzett vagyonra, mellyel összefüggésben a sértettek nem éltek polgári jogi igénnyel, vagyonelkobzást rendeljen el - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Fotó: illusztráció - Forrás: Ügyészség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 09:06, vasárnap | Helyi

Perutz-győzelem a nyitányon!

A pápai csapat a Veszprém vármegyei labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában 3-2 arányban legyőzte Balatonalmádi csapatát.

2024. Március 02. 12:06, szombat | Helyi

Bezárja pápai üzletét a CCC!

A cipőket és kiegészítőket árusító üzletet bezárja a multinacionális vállalat.

2024. Március 01. 17:10, péntek | Helyi

Egy elveszettnek hitt élet találtatott meg!

Lovász István festőművésznek nyílt kiállítása a Pannonia Reformata múzeumban. Az Ujvári János Református Szeretetotthon lakójának életútja megindító.

2024. Március 01. 14:00, péntek | Helyi

Az új köztársasági elnök is egy kicsit pápai!

Sulyok Tamás néhány napja lett Magyarország köztársasági elnöke. Nagyapja annak a Sulyok Dezsőnek a testvére volt, aki korábbi pápai polgármester, országgyűlési képviselő volt.