Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2023. December 08. 08:35, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Börtönbe mehetnek a Pápán is tevékenykedő katalizátortolvajok

Börtönbe mehetnek a Pápán is tevékenykedő katalizátortolvajok

Többrendbeli lopás miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a három dunaújvárosi férfival szemben, akik 2021 októberétől 2022 februárjáig az éjszaka leple alatt különböző dunántúli városokban az utcán parkoló személygépkocsik katalizátorait lefűrészelték és eltulajdonították.

A vádirat szerint a két harmincas éveiben járó elkövető és 28 éves társuk a nemesfémnek minősülő platinát és palládiumot tartalmazó katalizátorok eltulajdonítása céljából gépkocsival járták a Dunántúlt, és Székesfehérváron, Balatonfűzfőn, Ajkán, Pápán, Komlón, valamint Dorogon összesen 29 autótulajdonost károsítottak meg azzal, hogy járműveikről 21 000 és 139 000 forint közötti értéket képviselő katalizátorokat fűrészeltek le és vittek el, illetve megkísérelték az alkatrészek lefűrészelését. Az elkövetőket két ízben megzavarták, ezért a katalizátorokat nem tudták elvinni, azonban a sértetteknek a rongálásból így is kára származott.

Az esetek túlnyomó többségében mindhárom vádlott részt vett a bűncselekmények elkövetésében, mindössze négy olyan ajkai lopás volt 2021. december végén, melyeknek a 36 és a 34 éves férfi volt az elkövetője.

Az ügyészség a vádiratában mindhárom vádlottal szemben börtönbüntetés, pénzbüntetés, járművezetéstől és a közügyek gyakorlásától történő eltiltás kiszabására tett indítványt a Pápai Járásbíróságnak azzal, hogy a bíróság arra a bűncselekmény útján megszerzett vagyonra, mellyel összefüggésben a sértettek nem éltek polgári jogi igénnyel, vagyonelkobzást rendeljen el - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Fotó: illusztráció - Forrás: Ügyészség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 21:14, péntek | Helyi

Rock zene, hűsítő italok és kiváló hangulat a Kossuth utcán!

Kemény fába vágták a fejszéjüket a belvárosi üzletek Pápán: azon dolgoznak közösen, hogy ismét élettel teljen meg a város szíve!

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Nem utcaképet fotóz a kamerával felszerelt autó a városban

Több olvasónk is jelezte szerkesztőségünknek, hogy egy olyan jármű járja a város utcáit, amely a tetején egy kamerával van felszerelve.

2024. Július 19. 07:51, péntek | Helyi

Motorosok érkeznek Pápakovácsiba!

Amerikai autós, motoros fesztivált tartanak szombaton Pápakovácsiban, ahol a rockabilly lesz főszerepben.

2024. Július 19. 07:34, péntek | Helyi

Harctéri kutató-mentők gyakorlata Pápán

Az amerikai légierő 56. és 57. kutató-mentő százada a Jolly Vihar 2024 gyakorlaton vesz részt az MH 47. Bázisrepülőtéren.