Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2023. Szeptember 19. 13:56, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Bőrkabátot akart eladni a pápai hölgy, 800 ezer forinttal húzták le online csalók

Bőrkabátot akart eladni a pápai hölgy, 800 ezer forinttal húzták le online csalók

Egy 68 éves pápai nő bőrkabátot hirdetett eladásra egy népszerű közösségi weboldal online piacterén.

A meglepően gyorsan jelentkező vevő az előzetes egyeztetést követően egy linket küldött neki, ami egy csomagszállító cég weboldalához nagyon hasonló felületre vezette. Itt olyan információk voltak, hogy a vételár már kifizetésre került, ugyanakkor annak fogadásához az eladó banki adatai szükségesek. A sértett itt megadta bankszámla és bankkártya adatait, azonosítóit, majd a telefonjára érkező tranzakció jóváhagyó felkéréséket is megerősítette - írja a Veszprém vármegyei rendőrség.

Meglepetésére ezután nem a pénz beérkezéséről kapott értesítést bankjától, hanem arról, hogy közel 800.000 forintját egy általa ismeretlen lengyel számlára utalták át.
Soha ne adjuk meg banki adatainkat, ne kattintsunk nem megbízható forrásból származó linkre vagy webhelyekre! Online banki tranzakciókat csak a bank saját online, megbízható felületén keresztül, illetve az előre telepített banki alkalmazásokban végezzünk! Kétség esetén még az adatok megadását megelőzően vegye fel a kapcsolatot a pénzintézetével.

További hasznos információkat a www.kiberpajzs.hu oldalon találnak az online térben elkövetett bűncselekmények megelőzésének lehetőségeiről.
Vigyázzanak értékeikre!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válik, kérjük haladéktalanul értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 19:15, csütörtök | Helyi

Hajmeresztő dolgot csinált az autós Pápa határában - Videó

Az új 83-as útra szeretett volna felhajtani a Mercedes sofőrje, meg is tette, ám forgalommal szemben...

2024. Május 16. 06:35, csütörtök | Helyi

Bejutott a megyei kupa döntőjébe a Perutz

A Veszprém vármegyei kupában sorozatban hatodik mérkőzését is megnyerte a Pápa, ezúttal a Péti MTE-t győzték le 3-1 arányban, ami azt jelenti, hogy a júniusi kupadöntőben a Balatonalmádi csapata ellen zárja a sorozatot a Perutz.

2024. Május 16. 06:34, csütörtök | Helyi

Molnár István szerint 2011 óta hanyatlik a város

A független polgármesterjelölt szerint 2011 óta hanyatlik Pápa városa, amelyet az az önkormányzati dokumentum is alátámaszt, melyet Unger Tamás programjuknak tekint.

2024. Május 15. 18:28, szerda | Helyi

Jövő nemzedéke program - A fiatalok Pápán tartását célozza Grőber Attila második programcsomagja

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint ha nem lép ezen a területen a következő polgármester, akkor öt év múlva már csak 25 ezer pápairól beszélhetünk.