Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2023. Szeptember 19. 13:56, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Bőrkabátot akart eladni a pápai hölgy, 800 ezer forinttal húzták le online csalók

Bőrkabátot akart eladni a pápai hölgy, 800 ezer forinttal húzták le online csalók

Egy 68 éves pápai nő bőrkabátot hirdetett eladásra egy népszerű közösségi weboldal online piacterén.

A meglepően gyorsan jelentkező vevő az előzetes egyeztetést követően egy linket küldött neki, ami egy csomagszállító cég weboldalához nagyon hasonló felületre vezette. Itt olyan információk voltak, hogy a vételár már kifizetésre került, ugyanakkor annak fogadásához az eladó banki adatai szükségesek. A sértett itt megadta bankszámla és bankkártya adatait, azonosítóit, majd a telefonjára érkező tranzakció jóváhagyó felkéréséket is megerősítette - írja a Veszprém vármegyei rendőrség.

Meglepetésére ezután nem a pénz beérkezéséről kapott értesítést bankjától, hanem arról, hogy közel 800.000 forintját egy általa ismeretlen lengyel számlára utalták át.
Soha ne adjuk meg banki adatainkat, ne kattintsunk nem megbízható forrásból származó linkre vagy webhelyekre! Online banki tranzakciókat csak a bank saját online, megbízható felületén keresztül, illetve az előre telepített banki alkalmazásokban végezzünk! Kétség esetén még az adatok megadását megelőzően vegye fel a kapcsolatot a pénzintézetével.

További hasznos információkat a www.kiberpajzs.hu oldalon találnak az online térben elkövetett bűncselekmények megelőzésének lehetőségeiről.
Vigyázzanak értékeikre!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válik, kérjük haladéktalanul értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 08. 14:28, péntek | Helyi

Két milliót loptak le a pápai lakos számlájáról telefonos csalók

A telefonáló kérésére gyanútlanul telepítette egy programot a sértett, közel 2 millió forintot emeltek le a bankszámlájáról.

2023. December 08. 08:00, péntek | Helyi

Évfolyamelsőként végzett a pápai légiforgalmi irányító

Tízhetes nyelvtanfolyamon, valamint egy tizennégy hetes légiforgalmi irányítói képzésen vehetett részt az Amerikai Egyesült Államokban Metzger András főhadnagy, az MH 47. Bázisrepülőtér katonája.

2023. December 08. 07:18, péntek | Helyi

Annyi esze sem volt, hogy... - írta Unger Tamás egy iskolai bántalmazás miatt segítséget kérő anyukáról

Egy szülő kért segítséget a Pápán Hallottam Facebook csoportban, a leírás szerint 11 éves gyermekét testileg és lelkileg is bántalmazzák az iskolában, és állítása szerint a tanároktól nem kap segítséget.