Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Május 15. 09:26, kedd | Belföld
Forrás: kisalföld.hu

Bontják a kapuvári húsgyárat

Bontják a kapuvári húsgyárat

Sportcsarnok és sorház lesz a húsgyár területén Kapuváron.

Multifunkciós sportcsarnok épülhet Kapuváron – jelentette be kedden Hámori György polgármester. Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő pedig még egy idén elkészülő tanuszodát is ígért mellé. A tanuszoda a kerékpároscentrum mellett kap helyet. Jelenleg a kivitelező kiválasztása zajlik.

Hámori György visszautalt arra, hogy nagy lépés volt a város életében a húsgyár területének megszerzése. „A volt dolgozók és családtagjaik érthetően ma is erős érzelmi szálakkal kötődnek a gyárhoz" – mondta, hozzátéve: hosszú előkészítő munka során kerestek új funkciót az épületegyüttesnek.

Habár zöld utat kapott a beruházás, a megvalósításig még nagyon sok teendő van. Mivel még zajlanak a bontási munkálatok, az új városi csarnok reális kivitelezésének kezdete 2019 lesz.

Címkék: húsgyár, kapuvár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.